luni, 10 august 2009

CV spiritual


Numele: Mă numesc „Copilul lui Dumnezeu”. Am primit acest nume când am fost înfiat … mi l-au înregistrat direct în Cartea vieţii. Încerc să îl port cu demnitate. „Vedeţi ce dragostea ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem …”


Data naşterii
: M-am născut de două ori. Ultima dată m-am născut pentru ...Cer. „Adevărat, adevărat iţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.’’


Locul naşterii: Locul în care m-am născut şi-a lăsat puternic amprenta asupra mea. Prima dată m-am născut într-un loc mizer, numit fărădelege, păcat. Şi astăzi încă plătesc tribut faptului că m-am născut acolo. A doua oară m-am născut din Dumnezeu. „Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea … dar binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare , ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos, la o nădejde vie, şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi care nu se poate vesteji, păstrată în ceruri pentru noi.”


Familia: Am un Tată grozav, e cel mai grozav Tată din Univers. Îl cheamă Dumnezeu. Şi mă iubeşte enorm. Am şi un frate mai mare. Are 33 de ani şi vreo câteva veşnicii. Ca orice frate mai mare, are tot timpul grijă de mine. Îmi place când oamenii spun că semănăm …”Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie întâi-născut dintre mai mulţi fraţi.”


Adresa: Am locuit câţiva ani pe Str. Pierzării. M-am mutat de acolo. Deocamdată nu am o locuinţă stabilă. Sunt străin şi călător. În credinţă au murit mulţi eroi ai Scripturii, „fără să fi căpătat lucrurile făgăduite: ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ.”


Categoria socială: Am fost rob. Acum sunt fiu moştenitor… şi ce voi mai fi … nu mi s-a arătat încă. „Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arata El, vom fi ca El ; pentru că Îl vom vedea aşa cum este … Şi dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos.



Studiile: Studiez în şcoala lui Isus - credinţa, nădejdea, dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor, smerenia şi altele. Multe discipline încă îmi dau mari bătăi de cap. Dar îmi place să cred că sunt un elev silitor. Mă străduiesc să fiu pregătit pentru marele examen. „Învăţaţi de la Mine, căci eu sunt blând şi smerit cu inima.” „Arată-mi Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale. Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă …”


Profesia: Am primit cea mai onorabilă slujbă dintre toate: aceea de a fi slujitorul tuturor. Încă încerc să mă deprind cu ea ...nu e deloc usoara. Oricum, slujba aceasta se plăteşte foarte bine. Dar nu acum … si nu aici … „Ci oricare vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru; şi oricare vrea să fie cel dintâi între voi, să fie robul tuturor.”



Antecedente penale: Da, am şi aşa ceva. Am comis o crimă. Mi-am ucis propriul eu. Pentru asta, am primit pedeapsa maximă : am fost condamnat la fericire eternă. „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi s-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.”




Proprietăţi: Sunt suficient de bogat, ca să nu mă îngrijorez pentru ziua de mâine. Iar când nu va mai fi un mâine, Cineva mi-a lăsat moştenire întregul cer. „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra … Nu va îngrijoraţi, deci, de ziua de mâine ; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi.”



Hobby-uri: Îmi place să călătoresc: sunt în drum spre patria cerească. Îmi place şi să citesc : nu e nici o zi în viaţa mea fără Scriptură. Şi în general îmi place să-mi trăiesc viaţa din plin: o trăiesc pentru Dumnezeu. „Căci pentru mine a trăi este Hristos … căci dacă trăim pentru Domnul trăim …



Situaţia actuală: Tot ce sunt acum, sunt prin harul Lui Dumnezeu şi harul Lui faţă de mine e nemăsurat …. „Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic; ba încă am lucrat mai mult decât toţi : totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.”



Data morţii: Încerc să mor în fiecare zi. Faţă de mine însumi. „De aceea, să omorâm mădularele noastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia … şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate, evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos.”



Eu nu sunt de pe pamant


Eu nu sunt de pe pamant


Mi-e dor, mi-e dor de casa mea
S-ajung acolo eu aş vrea
Mi-e dor, mi-e dor de Tatăl meu
Aş vrea să-l văd pe Fiul Său.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus
.


Aş vrea, aş vrea s-ajung degrab
Să mă aplec la piept să-I cad
Să-I spun atunci c-am biruit
Să-I multumesc că m-a iubit.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus.


Să plec, să plec de aici de jos
S-ajung în ţara lui Hristos
Că eu aici am suspinat
Acolo voi fi mângâiat.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus.

Eu simt, eu simt pe Cineva
E Domnul în inima mea
Ii simt susurul Lui cel blând
Ii simt fiorul Lui cel Sfânt.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus.


Mai ai puţin, mai ai puţin
Şi după tine Eu vin
Mai rabdă până s-amplini
Cuvântul Sfânt din prorocii.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus.


Nu sunt, nu sunt de pe pământ
Eu sunt din oastea Celui Sfânt
Am ochii atintiţi spre cer
Şi de necazuri nu mă tem.


Eu nu sunt de pe pământ
Eu nu sunt de-aici de jos
Ţara mea-i acolo sus
Eu mă duc după Isus.

joi, 6 august 2009

Prietenul adevarat














Un prieten oarecare nic
iodata nu te-a vazut plangand.
Un pr
ieten adevarat are umerii umeziu datorita lacrimilor tale.
Un prieten oarecare nu cunoaste numele parintilor tai.
Un prieten adevarat are numele tale de telefon in agenda lui.
Un prieten oarecare aduce o sticla de nectar de sarbatoarea ta.
Un prieten adevarat ajunge mai devreme pentru ca sa te ajute la bucatarie si ramane pana tarziu ca sa te ajute la curatenie.
Un prieten oarecare uraste cand il chemi dupa ce s-aculcat.
Un prieten adevarat se intreaba de ce ai intarziat asa de mult in a-l suna la telefon.
Un prieten oarecare incearca sa vorbeasca cu tine despre problemele tale.
Un prieten adevarat incearca sa te ajute in problemele tale.
Un prieten oarecare isi imagineaza viata ta romantica.
Un prieten adevarat stie care este realitatea vietii tale reale.
Un prieten oarecare gandeste ca prietenia s-a terminat dupa o discutie aprinsa.
Un prieten adevarat stie ca nu exista prietenie fara lupta.
Un prieten adevarat va fi intotdeauna langa tine cand ai nevoie.
Fii tu acel prieten

Învingãtorul si Invinsul

Invingatorul este intotdeauna o parte a raspunsului,

Invinsul este intotdeauna o parte a intrebarii.

Photobucket

Invinsul are intotdeauna o scuza,

Invingatorul are intotdeauna un plan.

Invinsul spune: „nu e treaba mea”,

Invingãtorul spune: „te voi ajuta!”

Invinsul vede o problema in fiecare raspuns,

Invingatorul vede un raspuns in fiecare problema.

Invinsul vede mai multe capcane în fiecare avantaj.

Invingatorul vede un avantaj in fiecare capcana.

Invinsul spune: „Poate e posibil, dar e atat de dificil!”

Invingatorul spune: „Poate e dificil, dar e posibil!”

Fii un invingator, prieten drag!


Photobucket

Multumesc Doamne Stanca vietii mele


doare.... Singurul meu adapost impotriva durerii este Biserica. Si rugaciunea. Dar ma mai prinde uneori si atunci ma simt si mai mica. Multumesc, Doamne, ca imi dai un sens, un scop.

Multumesc Doamne, ca esti al meu. Mul
tumesc Doamne, ca ma iubesti, si ca prin Tine pot fi cu adevarat om. Cu adevarat fiica de Domn si Imparat. Multumesc pentru blandetea Ta si pentru gingasia cu care imi atingi sufletul mereu, indiferent de greselile mele, sau de faptele mai bune. Multumesc Doamne, pentru grija cu care intri in inima mea. Tu esti Singurul care, desi ai tot dreptul si puterea, nu ai incercat niciodata sa fortezi ceva.

Cea mai pretioasa si mai blanda atingere a fost atingerea Ta. Si ce maretie in ea, si in simplitatea cu care vorbele Tale, prezenta Ta imi acopera si lacrimile si imi si raspunde rugaciunilor. Nu inceteaza sa ma uimeasca dragostea Ta, pe masura ce ma vad tot mai departe de modelul care esti Tu. Vazandu-te, descoperindu-te, ma vad tot mai departe de ce credeam odata ca as fi fost...


Dar Tu, in ciuda tuturor m-ai iubit. Desi stiai faptele mele, desi stiai ce putin cred oamenii in mine, desi stiai ce putin credeam eu despre mine. Desi stiai ca nimeni nu ma poate iubi, TU m-ai salvat. Multumesc. Multumesc frumos, Doamnul meu Iubit.

miercuri, 5 august 2009

IEHOVA RAFA - Dumnezeu care vindeca, ARFAXAD - Dumnezeu care vindeca tristetea

Hot Comments





a trimes cuvantul Sau si i-a VINDECAT, si i-a scapat de groapa. (Ps.107:20)

VINDECA pe cei cu inima zdrobita, si le leaga ranile. (Ps.147:3)


 Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui santem VINDECATI. (Isa.53:5)

 I-am vazut caile, si totus il voi VINDECA; il voi calauzi, si-l voi mangaia, pe el si pe ceice plang impreuna cu el. (Isa.57:18)


 Voi pune lauda pe buze: "Pace, pace celui de departe si celui de aproape! -zice Domnul-Da Eu il voi VINDECA! (Isa.57:19)

 Dar pentru voi, cari va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si VINDECAREA va fi supt aripile Lui; veti iesi, si veti sari ca viteii din grajd. (Mal.4:2)

 Isus strabatea toata Galilea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei, si VINDECAND orice boala si orice neputinta care era in norod. (Mat.4:23)


 Isus i-a zis: "Am sa vin si sa-l VINDEC." (Mat.8:7)

 El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate, si a VINDECAT pe toti bolnavii, (Mat.8:16)


 Isus S-a intors, a vazut-o, si i-a zis: "Indrazneste, fiica! Credinta ta te-a VINDECAT." Si s-a VINDECAT femeia chiar in ceasul acela. (Mat.9:22)

 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate, si sa VINDECE orice fel de boala si orice fel de neputinta. (Mat.10:1)


 El a VINDECAT pe toti bolnavii, (Mat.12:15)

 Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi. I-au pus la picioarele Lui, si El i-a VINDECAT; (Mat.15:30)


 Si a simtit in tot trupul ei ca s-a VINDECAT de boala. (Marc.5:29)

 Dar Isus i-a zis: "Fiica, credinta ta te-a mantuit; du-te in pace, si fii VINDECATA de boala ta." (Marc.5:34)


 Oriunde intra El, in sate, in cetati sau in catune, puneau pe bolnavi pe piete, si-l rugau sa le dea voie doar sa se atinga de poalele hainei Lui. Si toti cati se atingeau de El, erau VINDECATI. (Marc.6:56)

 "Duhul Domnului este peste Mine, pentruca M'a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M'a trimes sa VINDEC pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati, (Luc.4:18)


 "Nu te teme; crede numai, si va fi VINDECATA." (Luc.8:50)

 Apoi i-a trimes sa propovaduiasca Imparatia lui Dumnezeu, si sa VINDECE pe cei bolnavi. (Luc.9:2)


 Ei au plecat, si au mers din sat in sat, propovaduind Evanghelia, si savarsind pretutindeni VINDECARI. (Luc.9:6)

 Prin credinta in Numele lui Isus, a intarit Numele Lui pe omul acesta, pe care-l vedeti si-l cunoasteti; credinta in El a dat omului acestuia o VINDECARE deplina, cum vedeti cu totii. (Fapt.3:16)


 si intinde-Ti mana, ca sa se faca VINDECARI, minuni si semne prin Numele Robului Tau celui Sfant, Isus." (Fapt.4:30)

 Caci din multi indraciti ieseau duhuri necurate, si scoteau mari tipete; multi slabanogi si schiopi erau VINDECATI. (Fapt.8:7)


 El sedea jos si asculta pe Pavel cand vorbea. Pavel s-a uitat tinta la el, si fiindca a vazut ca are credinta ca sa fie VINDECAT, (Fapt.14:9)

 Eu sunt Domnul, care te VINDECA." (Exod.15:26)


 Doamne, Dumnezeule, eu am strigat catre Tine, si Tu m'ai VINDECAT. (Ps.30:2)

 El iti iarta toate faradelegile tale El iti VINDECA toate boalele tale; (Ps.103:3)


 Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si VINDECAREA ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti. (Isa.58:8)

VINDECA-MA, Tu, Doamne, si voi fi VINDECAT; mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit; caci Tu esti slava mea! (Ier.17:14)


 Dar te voi VINDECA, si iti voi lega ranile, zice Domnul. Caci ei te numesc: "Cel izgonit," "Sionul acela de care nimanui nu-i pasa." (Ier.30:17)

 Iata, ii voi da VINDECAREA si sanatate, ii voi VINDECA, si le voi deschide un izvor bogat in pace si credinciosie. (Ier.33:6)


 Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei, si VINDECAND orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era in norod. (Mat.9:35)

VINDECATI pe bolnavi, inviati pe morti, curatiti pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Mat.10:8)


 Bolnavii il rugau sa le dea voie numai sa se atinga de poala hainei Lui. Si toti cati s-au atins, s-au VINDECAT. (Mat.14:36)

 Dupa El au mers multe gloate; si acolo a VINDECAT pe cei bolnavi. (Mat.19:2)


 Niste orbi si schiopi au venit la El in Templu, si El i-a VINDECAT. (Mat.21:14)

 La asfintitul soarelui, toti cei ce aveau bolnavi atinsi de felurite boale, ii aduceau la El. El Isi punea manile peste fiecare din ei, si-i VINDECA. (Luc.4:40)


 Se raspandea tot mai mult vestea despre El, si oamenii se strangeau cu gramada, ca sa-l asculte si sa fie VINDECATI de boalele lor. (Luc.5:15)

 Si tot norodul cauta sa se atinga de El, pentruca din El iesea o putere, care-i VINDECA pe toti. (Luc.6:19)


 Noroadele au priceput lucrul acesta, si au mers dupa El. Isus le-a primit bine, le vorbea despre Imparatia lui Dumnezeu, si VINDECA pe cei ce aveau trebuinta de vindecare. (Luc.9:11)

 sa VINDECATI pe bolnavii cari vor fi acolo, si sa le ziceti: "Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi." (Luc.10:9)


 Ei taceau. Atunci Isus a luat de mana pe omul acela, l-a VINDECAT, si i-a dat drumul. (Luc.14:4)

 Unul din ei, cand s-a vazut VINDECAT, s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare. (Luc.17:15)


 Multimea, deasemenea, alerga la Ierusalim, din cetatile vecine, si aducea pe cei bolnavi si pe cei chinuiti de duhuri necurate: si toti se VINDECAU. (Fapt.5:16)

 "Enea," i-a zis Petru, "Isus Hristos te VINDECA; scoala-te, si fa-ti patul." Si Enea s-a sculat indata. (Fapt.9:34)


 cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfant si cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc in loc, facea bine, si VINDECA pe toti cei ce erau apasati de diavolul; caci Dumnezeu era cu El. (Fapt.10:38)

 Atunci au venit si ceilalti bolnavi din ostrovul acela, si au fost VINDECATI. (Fapt.28:9)


 Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti VINDECATI. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iac.5:16)

 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentruca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost VINDECATI. (1Pet.2:24)


 In mijlocul pietii cetatii, si pe cele doua maluri ale raului, era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod, si dand rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la VINDECAREA Neamurilor. (Apoc.22:2)



Hot Comments

http://www.enterthehealingschool.org/magazine/images/pdf/Romania2009.pdf

marți, 4 august 2009

Shira Chadasha (rugaciunea unei fetite)





Intr-o noapte am lucrat din greu ca sa asist o mama la nastere, dar in ciuda tuturor stradaniilor noastre, ea a murit lasand in urma un bebelus mititel, nascut prematur, si o fetita de doi ani, plangand. A fost dificil sa pastram bebelusul in viata, deoarece nu aveam incubator (nu era electricitate pentru alimentarea unui incubator) si nimic care sa faciliteze metodele necesare si speciale de hranire.

Cu toate ca ne aflam la ecuator, noptile erau deseori friguroase, cu accese inselatoare. Una din moasele studente a mers dupa cutia pe care o aveam pentru asemenea copii si dupa scutecul de bumbac in care bebelusul avea sa fie infasurat. Alta a mers sa puna lemne pe foc si sa umple o sticla cu apa fierbinte. Putin mai tarziu, a venit inapoi suparata si mi-a spus ca, in timp ce umplea sticla, aceasta s-a crapat. Cauciucul se distruge usor in climatul tropical.

"Si era ultima noastra sticla pentru apa fierbinte!" exclama ea. Asa cum in Vest nu are nici un rost sa plangi pentru laptele varsat, asa si in Africa Centrala poate fi considerat fara rost sa plangi dupa sticle sparte. Dar nu cresc in copaci si nu sunt nici magazine pe cararile padurii. "Bine", i-am spus "pune copilul langa foc cat se poate de aproape ca sa fie in siguranta si tu culca-te intre bebelus si usa ca sa-l aperi de curent. Misiunea ta e sa tii copilul cald."



Urmatoarea zi, pe la pranz, asa cum faceam in majoritatea zilelor, am mers sa ma rog cu fiecare dintre copiii orfani care voiau sa ma insoteasca. Le-am dat celor mici diferite sugestii pentru motive de rugaciune si le-am spus si despre bebelus. Le-am explicat problema noastra, aceea de a tine copilul tot timpul destul de cald, mentionand si despre sticla pentru apa fierbinte. Bebelusul putea muri imediat daca facea friguri. Le-am spus si despre sora lui de doi ani, care plange pentru ca mama ei a murit. O fetita de zece ani, Ruth, s-a rugat cu obisnuita sinceritate concisa a copiilor nostri africani. "Doamne, te rog", s-a rugat ea "trimite-ne o sticla. Nu maine, ca n-ar mai fi de nici un folos pentru ca maine copilul va fi mort, ci trimite-o, te rugam, in dupa-amiaza asta." In timp ce ma sufocam in mine din pricina indraznelii rugaciunii, ea a adaugat in incheiere: "Si daca tot te ocupi de asta, n-ai vrea sa trimiti si o papusica pentru fetita, astfel incat sa stie ca Tu te gandesti la ea?"

Asa cum se intampla deseori la rugaciunile copiilor, eram pusa intr-o situatie dificila. Puteam sa spun din toata inima: "Amin"? Pur si simplu nu credeam ca Dumnezeu ar putea face asta. O, da, stiam ca El poate face orice. Asa spune Biblia. Dar sunt limite, nu-i asa? Singurul mod prin care Dumnezeu putea raspunde acestei rugaciuni aparte era primirea unui pachet de acasa. Eram in Africa de mai mult de patru ani si niciodata nu primisem nici macar un pachet de acasa; si chiar daca cineva mi-ar fi trimis un pachet, cine ar fi pus in el o sticla pentru apa fierbinte? Eram doar la ecuator!



La jumatatea dupa-amiezii, in timp ce predam la scoala de asistente, am primit un mesaj ca era o masina la usa din fata a casei mele. Cand am ajuns acasa, masina plecase, dar acolo, pe veranda, era un pachet mare, de mai multe kilograme. Am simtit cum mi se adunau lacrimi in ochi. N-am putut sa deschid singura pachetul, asa ca am trimis dupa copiii orfani. Impreuna am scos snurul, desfacand cu grija fiecare nod. Am impaturit hartia, avand grija ca sa nu o rupem degeaba. Curiozitatea si emotia cresteau. Treizeci sau patruzeci de ochi priveau cu cea mai mare atentie cutia cea mare de carton. Intai am scos pulovere impletite, frumos colorate. Ochii le straluceau cand le-am impartit. Apoi am gasit bandaje tricotate pentru pacientii leprozeriei si copiii pareau putin plictisiti. A urmat o cutie de stafide - aveam sa facem umplem un cuptor cu minunate chifle pentru week-end. Cand am controlat din nou cu mana in cutie, am simtit... ar fi putut fi? Am apucat si am scos din cutie – "da, o sticla de cauciuc pentru apa fierbinte, nou-nouta!" am strigat. Nu-I cerusem lui Dumnezeu s-o trimita; de fapt nici n-am crezut ca el va trimite asa ceva.

Ruth era in primul rand de copii. S-a repezit in fata, strigand: "Daca Dumnezeu a trimis sticla, sigur este si papusa!" Scotocind prin cutie, ea scoase o papusa mica, imbracata minunat. Ochii ii stralucira! Nu se indoise deloc. Uitandu-se la mine, intreba: "As putea merge cu tine, mami, sa dau papusica acelei fetite ca sa stie ca Isus cu adevarat o iubeste?" Acel pachet calatorise timp de cinci luni. Fusese trimis de fostul meu instructor de la Scoala Duminicala, al carei lider a auzit si a ascultat indemnul lui Dumnezeu de a trimite o sticla pentru apa fierbinte chiar la ecuator. Si o fetita pusese inauntru o papusa pentru un copil african - cu cinci luni inainte - ca raspuns la rugaciunea plina de credinta a uneia de zece ani care a spus "in dupa amiaza asta". "Inainte ca sa ma cheme, le voi raspunde!" Isaia 65:24

articol preluat de pe www.resursecrestine.ro

sâmbătă, 1 august 2009

Povestea ochilor


A fost odata o fata oarba care se ura pe ea insasi din cauza ca era oarba. Ea ura pe toata lumea, cu exceptia prietenului ei iubitor. El era intotdeauna gata sa o ajute. Intr-o zi ea i-a spus lui: "Daca as putea sa vad lumea, eu m-as casatori cu tine." Intr-o zi cineva i-a donat o pereche de ochi. Cand bandajele au fost luate jos, ea a putut sa vada totul, inclusiv pe prietenul ei. El a intrebat-o: "Acuma ca tu poti vedea lumea, te casatoresti cu mine?" Fata s-a uitat la el si a vazut ca el este orb. Numai vazand ochii lui inchisi a socat-o. Ea nu se astepta la asta. Gandul ca trebuie sa se uite la ochii lui inchisi toata viata ei a facut-o sa-l refuze. Prietenul ei a plecat si a daua zi i-a scris un bilet spunand: "Sa ai grija de ochii mei, pentru ca inainte sa fie ai tai, au fost ai mei!" Asa este si cu mintea omeneasca care lucreaza aproape intodeauna cand starea noastra se schimba. Numai cativa dintre noi ne reamintim cum viata noastra a fost inainte, si cine a fost alaturi de noi in cele mai dureroase situatii. Viata este un cadou! Astazi, inainte sa spui cuiva un cuvant rau, gandeste-te la cineva care nu poate sa vorbeasca. Inainte sa spui ca mancarea nu este gustoasa, gandeste-te la cineva care nu are ce sa manance. Inainte sa judeci sotul sau sotia, gandeste-te la cineva care plange la Dumnezeu pentru o companie. Astazi, inainte sa te plangi despre viata, gandeste-te la cineva care a plecat de tanar de pe acest pamant. Inainte sa te plangi de copii, gandeste-te la cineva care ar dori sa aiba copii. Inainte sa te plangi de cineva ca nu ti-a curatat casa sau nu a maturat-o, gandeste-te la oamenii care traiesc pe strada. Inainte sa te plangi de distanta parcursa cu masina, gandeste-te la cineva care merge pe jos aceeasi distanta. Si cand tu esti obosit si te plangi de serviciu, gandeste-te la someri, la cei care ar dori sa aibe un loc de munca. Inainte sa arati cu degetul si sa condamni pe cineva, adu-ti aminte ca nimeni dintre noi nu este fara pacat si noi toti trebuie sa raspundem in fata Facatorului nostru. Si cand ganduri depresive te doboara, pune un zambet pe fata si multumeste-i lui Dumnezeu ca esti in viata!