marți, 24 august 2010

CUM SA Al PACE IN INIMA



"Sufletul îmi este liniştit şi potolit" (Psalmul 131:2)

Unul din cei mai mari factori care induc stresul în zilele noastre este zgomotul. Noi trăim într-o lume zgomotoasă. Pentru a te bucura de o atmosferă mai plină de pace - trebuie să o creezi! Aşa că găseşte un loc în care să nu fii întrerupt şi învaţă să te bucuri de linişte pentru o vreme. Dacă eşti o persoană cu multă energie, presată de timp, orientată spre rezultate şi ai prea multe de făcut, iar timpul nu-ţi ajunge, vei descoperi că nu este uşor. Şi înainte să crezi că: "Nu este ceva foarte spiri­tual", stai şi gândeşte-te puţin la aceste patru versete:

1) "Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roadă neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie" (Isaia 32:17);

2) "Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt" (Eclesiastul 4:6);

3) "Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi" (1 Tesaloniceni 4:11);

4) "Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu" (Psalmul 46:10). Este cu neputinţă să ai o viaţă zgo­motoasă şi să te aştepţi să umbli în pace.

Domnul Isus Şi-a făcut timp să aibă pace şi să stea singur. Nimeni nu a avut un scop mai înalt şi nici solicitări mai multe decât El. Totuşi, Biblia spune că El "se ducea în locuri pustii, şi Se ruga" (Luca 5:16). Dacă Domnul Isus a avut nevoie de stilul acesta de viaţă, cu certitudine că şi tu ai nevoie. Pentru a-ţi reface trupul, mintea şi spiritul este esenţial să petreci timp în linişte cu Dumnezeu. Adevărul este că ai nevoie de lucrul acesta în mod regulat, aşa că perseverează şi nu lăsa pe nimeni să ţi-l ia. Stabileşte-ţi programul în jurul lui Dumnezeu - nu-L include pe Dumnezeu în funcţie de programul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu