joi, 9 decembrie 2010

SIMTI CA TE-A PARASIT DUMNEZEU?(1)


“Isus a strigat cu glas tare: “Eli, Eli, Lama Sabactani?” adica: “Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” [Matei 27:46]

Dumnezeu, L-a insotit pe acest pamant, in tot ceea ce facea El. Duhul lui Dumnezeu era cu Isus si se manifesta prin El atat de frumos si miraculos, si totusi, a simtit abandonare. Dupa atatea lucruri marete, a simtit prabusire, a simtit o prapastie intre El si Tatal Sau.
A fost singura data cand Dumnezeu nu-i raspundea la intrebarea Lui, ci tacea si privea cum Fiul Sau atarna pe cruce. Multi oameni de pe vremea aceea n-au inteles, de ce pe El insusi nu se putea salva. A salvat atatea suflete….si totusi pe El, nu.
Citind doar acest verset reiese ca Dumnezeu a facut aceasta intentionat. Asa este, a facut intentionat aceasta lucrare, dar nu inspre raul Lui, nu sa-L vada cum se chinuie, nu sa-L vada biciuit, scuipat, nu sa-L vada plin de sange, nu sa-si bata joc de El, ci Dumnezeu, Tatal Ceresc stia cu siguranta ca Fiul Sau poate duce toate acestea.
Dumnezeu a lasat oamenii sa vorbeasca vrute si nevrute, dar in spatele a ceea ce se vedea, Tatal Ceresc avea un alt plan, unul divin.
De cate ori nu am strigat si noi catre Dumnezeu ca ne-a parasit, ne-a intors spatele, nu I-a pasat de noi, de necazurile sau de dorintele noastre???
Dar, oare chiar Dumnezeu ne-a intors spatele? Sau tacea si privea, cum a facut cu Fiul Sau?
Domnul Isus stia de lucrarea Tatalui Ceresc, a fost pus in tema prin ce va trece si cate va indura. Stia de planul de mantuire a omenirii, stia ca Dumnezeu isi doreste o familie numeroasa. El a acceptat sa fie o unealta in mana lui Dumnezeu.
Esti si tu un canal prin care Dumnezeu lucreaza? Esti si tu o persoana care sta la dispozitia Lui? Esti suta la suta pentru Domnul? Ramai tu in Dumnezeu, chiar daca nu stii ce te asteapta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu