vineri, 31 iulie 2009

RENUNT SI LAS PE DUMNEZEU SA ACTIONEZE


"Dragostea acopera totul, crede totul, spera totul, sufera totul, ..."
A renunta nu inseamna sa nu-mi pese, ci inseamna ca nu mai pot face ceva in locul altcuiva!
A renunta nu inseamna sa nu-mi bag nasul, ci sa-mi dau seama ca nu pot controla.
A renunta nu e sa indreptatesc, ci sa permit invatarea din consecintele naturale.
A renunta inseamna sa-mi recunosc neputinta, ceea ce inseamna ca rezultatul nu se afla in mainile mele.
A renunta nu inseamna sa incerc sa schimb sau sa dau vina pe altcineva, caci ma pot schimba doar pe mine insami.
A renunta nu inseamna sa am grija, ci sa imi pese; nu sa repar, ci sa sustin;nu sa judec, ci sa-i permit celuilalt sa fie o fiinta umana.
A renunta nu inseamna sa stau in mijloc si sa aranjez lucrurile, ci sa-i las pe altii sa-si produca propriile rezultate.
A renunta nu inseamna sa fii protector, ci sa-i permit celuilalt sa se confrunte cu realitatea.
A renunta nu inseamna sa neg, ci sa accept.
A renunta nu inseamna sa sacai, sa cert sau sa ma rastesc, ci sa-mi caut propriile defecte si sa incerc sa le corectez.
A renunta nu inseamna sa adaptez totul propriilor mele dorinte, ci sa iau fiecare zi asa cum vine si sa pretuiesc fiecare moment.
A renunta nu inseamna sa critic sau sa indrept pe cineva, ci sa devin ceea ce visez ca pot fi.
A renunta nu inseamna sa regret trecutul, ci sa cresc si sa traiesc pentru viitor.
A renunta inseamna sa ma tem mai putin si sa iubesc mai mult.
A renunta inseamna sa-L las pe Dumnezeu sa actioneze!

(Mica Cristina)
VREAU SA CRED CE NU VAD CA SA VAD CE-AM CREZUT!
Publicaţi postare

BINECUVANTAREA DOMNULUI






Binecuvantarea Domnului imbogateste si El nu lasa sa fie urmata de nici un necaz!



El isi va implini dar planurile fata de mine si va mai face si multe altele!

joi, 30 iulie 2009

Astazi

Astazi am trimis din nou un inger sa iti bata in geam sa iti spuna ca cineva se gandeste in fiecare moment la tine si ar vrea doar un gand de-al tau, o clipa o secunda...dar nu i-ai deschis.
Astazi ar fi fost soare pentru mine daca mi-ai fi zambit... Astazi am realizat ca daca inchid ochii te simt mai aproape, te vad prin vis, te ating in tacere chiar daca esti departe si nu iti pasa de mine... Astazi as vrea sa cred ca macar pentru un moment ti-a pasat de mine, ca pentru un moment am fost in gandul tau, ca pentru un moment ai zambit pentru mine... Astazi desi viata merge inainte nu pot sa nu ma gandesc la ziua in care Dumnezeu ne va aduce impreuna... Astazi daca as putea sa imi pun o dorinta ar fi sa te vad venind , sa te strang in brate si sa iti marturisesc tot ce simt... Astazi lumea mea ar prinde culoare daca tu mi-ai zambi macar o singura data... Astazi te-as strange in brate cum nu am facut-o niciodata cu nimeni daca m-ai lasa...Astazi sper sa vars ultima lacrima de dorul tau...Astazi fiecare ora care s-a scurs, a trecut mai greu pentru ca nu mi-ai spus nici un cuvant...Astazi a plouat si a fost frig in sufletul meu...Astazi timpul e cel mai mare dusman al meu pentru ca tu intarzii sa apari! Astazi as vrea sa pictez un tablou cu fiecare vis pe care il am legat de tine...Astazi sper sa te gandesti ca cineva adoarme in fiecare seara cu tine in gand...Astazi nu mai pot spune nimic pentru ca ceea ce simt cu adevarat, depaseste universul cuvintelor omenesti...Astazi e doar o alta zi in care m-am gandit la tine...o singura intrebare ramasa fara raspuns...sunt chiar aici dar nu ma vezi...simt si vad uneori tot ceea ce se intampla cu tine, si doare, ochii mei s-au saturat de lacrimi...am inchis ochii sperand ca intr-o zi toata tristetea va disparea...esti fericit acum? Zambesc mereu , glumesc mereu...dar numai eu stiu ce furtuna e in sufletul meu...ca sa te regasesti nimic nu e mai bun decat sa fi uitata...tot ce-am iubit pana acum, m-a dezamagit...traim sub acelasi cer dar din pacate inca nu avem acelasi drum ...

"Aud glasul preaiubitului meu! Iata-l ca vine, sarind peste munti
, saltand pe dealuri."
Iubitul meu este alb si rumen unic intre zece mii!
Capul lui este ca o cununa de aur curat, pletele lui ca niste valuri, sunt negre ca pana corbului.
Obrajii lui sunt ca straturile de mirodenii ce isi raspandesc miresmele.
Ochii lui sunt ca niste porumbei de langa
izvoarele de apa, scaldati in lapte si odihnindu-se in fata lui plina.
Buzele lui sunt niste crini, din care curge cea mai aleasa smirna.
Mainile lui sunt niste inele de aur, decorate cu nestemate.
Abdomenul ii este fildes lustruit incrustat cu safire.
Picioarele lui ii sunt stalpi de alabastru asezati pe piedestale de aur curat.
Chipul lui este unic asemenea cedrilor.
Gura ii este atat de dulce si intreaga lui fiinta este fermecatoare.
Asa este iubitul meu, asa este dragul meu.
Pe el il astept de la Domnul.

Oare a fost bine?

Uneori pur si simplu faci unele lucruri din instinct...nu gandesti te avanti in necunoscut si nu pui intrebari... te lasi purtatA de val, de senzatii, de lume... mai tarziu insa vine momentul in care trebuie sa te trezesti... si iti dai seama ca nu prea sti ce a fost in acel moment in capul tau... nu esti sigura daca ceea ce ai facut e bine sau rau... nu sti daca asa ar fi trebuit sa fie sau daca totul a fost pe dos... incepi sa iti pui intrebari... si astepti un semn...
astepti, doar asta mai e de facut... astepti sa vezi daca semnul e unul bun sau rau... de multe ori iti doresti sa fie totul bine, sa nu schimbe nimic evenimentul... dar nu intotdeauna e cu iti doresti.
...

Oare a fost bine?

Cuvintele Furnicii

Când Dumnezeu vrea să piară furnica,îi dăruieşte aripi. (Proverb arab)

ai milă, Doamne, de furnică şi dăruieşte-i aripi.

FURNICILE

"Furnicile nu sunt un popor tare, dar isi pregatesc hrana vara" (Proverbe 30:25)
Mesajul furnicii este: "pregateste-te!" Ea se pregateste pentru iarna cand inca este vara. Si aceasta pentru ca:
1) Privirea ii este atintita asupra viitorului. Nu poti reface trecutul, dar daca nu esti atent, el te poate distruge. Vara oportunitatilor tale trece repede. Iarna va veni fie ca esti pregatit fie ca nu esti. Mai tii minte pilda spusa de Hristos despre cele cinci fecioare neintelepte care nu au avut suficient untdelemn in candele si nu au fost primite la nunta? Daca nu esti pregatit la vremea potrivita, vei pierde.
2) Lucreaza fara a astepta ceva in schimb. Daca nu ai rabdare sa astepti, vei strica sau vei rata ceea ce Dumnezeu a planuit pentru tine. Furnica isi strange proviziile vara ca sa tina pana iarna. Va veni altcineva ca sa faca acest lucru in locul ei? Nu. Exista pradatori care cauta prilejul de a fura ceea ce a strans? Da. Dar ea este atat de concentrata pe destinatia ei, incat nu are timp sa se ingrijoreze cu privire la situatia prezenta.
3) Cauza ei este mai mare decat ea. Te-ai uitat vreodata cum lucreaza o furnica? Isi infige dintii intr-o bucata de paine de trei ori mai mare decat ea si o taraste inspre locul in care incearca sa ajunga. Poate spui: "e prea greu pentru mine, nu pot duce singur povara". Dar nici nu trebuie. Citeste urmatorul lucru: "a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava" (Efeseni 3:20-21).

(Cuvantul lui Dumnezeu pt azi)


Astep o persoana speciala (pt Iedidia)



Cand esti copil totul e simplu, e frumos... iesi te joci si intri in casa, dormi si a doua zi o iei de la capat...cand crestem ne maturizam incepem sa dam de probleme..incepem sa ne dam seama ca nu totul e roz... ca nu totul e bun... ca nu totul se poate rezolva prin magie... globul de cristal in care traim se sparge si incepem sa simtim bucurie, tristete,durere, dezamagire... ni se pare ca cele mai grele probleme sunt pe umerii nostri... ne indragostim... uneori avem nesansa si nu gasim persoana potrivita...si pasiunea se termina la fel de repede ca o zi de iarna... alteori reusim sa gasim acea persoana care ne completeaza in tot...si in acelasi timp ni se aseamana in nenumarate privinte... gasim persoana perfecta... singura persoana care reuseste sa ne faca sa radem si sa plangem in acelasi timp... gasim persoana pentru care suntem dispusi sa ne daruim in intregime si care ne daruieste toata dragostea de care avem nevoie (dragoste agape, dragostea neconditionta)... gasim persoana care ne umple de speranta, care ne arata ca viata nu e asa grea daca ai pe cineva altauri... persoana care ne face sa ne pierdem rasuflarea cand ne priveste, si ne face sa tremsarim cand ne vorbeste incet si linistit... care ne tine de mana de cate ori avem nevoie de alinare, care ne arata drumul daca ne ratacim, care ne invata sa iubim si sa nu cerem nimic in schimb... persoana care e dispusa sa ne accepte exact asa cum suntem , si care crede ca defectele ne fac speciali... persoana fara care nu am mai sti cum sa traim si nu ammai putea trai daca ar disparea maine... persoana ca ne spune ca suntem buni si atunci cand de fapt nu suntem... cand gasesti acea persoana totul pare posibil... totul pare mai usor... mai frumos... mai dulce... viata are sens... sperantele revin... si farama de visare de care avem nevoie cu totii va fi si ea prezenta...




Dar ce se intampla cand tu gasesti persoana... dar ea nu te gaseste pe tine? Asteptarea celui neprihanit va fi doar bucurie....proverbe 10:28




Articol preluat si adaptat

Din intelepciunea lui Dumnezeu


"CEEA CE FACEM NOI ESTE CA O PICATURA INTR-UN OCEAN, DAR DACA NU AM FACE NIMIC, PICATURA ACEASTA AR LIPSI VESNIC"





„Dacã existã undeva in lume un om mai incompetent ca mine, dar care-L cautã pe Dumnezeu mai sincer decât mine, pe acela îl va folosi Dumnezeu înaintea mea.

Maica Tereza

POEM pentru o vara perfecta



Oamenii sunt adesea neantelegatori, irationali si egoisti...


Iarta-i, oricum.


Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse...


Fii bun, oricum.

Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati...

Cauta succesul oricum.


Ceea ce constuiesti in ani, altii pot darama intr-o zi...

Construieste oricum.


Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fii gelosi

Fii fericit oricum.


Binele pe care il faci azi, oamenii

il vor uita maine...

Fa bine, oricum.


Da-i lumii tot ce ai mai bun, si poate nu va fi niciodata de ajuns...

Da-i lumii tot ce ai mai bun,

oricum.




La urma urmei este intre tine si DUMNEZEU...


N-a fost niciodata intre tine si ei,

oricum.

miercuri, 29 iulie 2009

Povestea a doua blocuri de gheata


Au fost odata douã b
locuri de gheata. Se formasera în timpul îndelungatei ierni, într-o grota aflata sub niste trunchiuri de copaci, stânci si maracini, chiar în inima unei paduri de pe coasta unui munte.
Priveau unul la celalalt cu aceeasi încapatânata nepasare. S-ar fi putut spune ca relatia lor era una rece. Îsi dadeau cel mult binete din când în când. Dar nimic altceva. Cum s-ar zice, nu izbuteau "sa sparga gheata".
"S-ar putea rasturna peste mine", îsi zicea fiecare despre celalalt. Dar blocurile de gheata nu pot sa se deplaseze singure.
Cum însa nu se petrecea nimic, blocurile de
gheata s-au închis tot mai tare în sine.
În grota traia si un bursuc. Într-o buna zi, acesta izbucni:
- Pacat ca trebuie sa stati aici. E
ste o zi minunata, plina de soare!
Cele doua blocuri de gheata scrâsnira cu durere. De mici învatasera ca soarele era pentru ele o mare amenin
tare.
Si totusi, în chip uimitor, de aceasta data unul dintre cele doua blocuri de gheata întreba:
- Cum este soarele?

- Este minunat... Este însasi viata, raspunse încurcat bursucul.
- Ai putea sa faci o gaura în partea de sus a salasului n
ostru... As vrea sa vad soarele... zise celalalt.
Bursucul nu astepta sa fie rugat de doua ori. Facu o taietura în hatisul de radacini si lumina calda si blânda a soarelui patrunse înauntru printr-o raza aurita.

Dupa câteva luni, într-o zi pe la amiaza, când soarele încalzea blând aerul, unul dintre blocuri îsi dadu seama ca putea sa se dezghete nitel si sa se topeasca transformându-se într-un pârâias limpede. Simtea ca parca era altul, ca nu mai era blocul de gheata de odinioara. Celalalt descoperi si el aceeasi minunatie. Zi dupa zi, din blocurile de gheata izvorau doua firisoare de apa care curgeau spre gura grotei si, ceva mai departe, se contopeau, dând nastere unui lac cu apa cristalina care reflecta culoarea cerului.
Cele doua blocuri de gheata mai simteau înca raceala unuia fata de celalalt, dar si slabiciunea si singuratatea fiecaruia, grija si nesiguranta care le framântau deopotriva. Descoperira ca erau alcatuite în acelasi fel si ca, de fapt, aveau nevoie unul de altul.
Se apropiara doi sticleti si o ciocârlie pentru a bea apa. Insectele venira sa roiasca în jurul lacului. O veverita cu coada lunga si moale se îmbaie în apa sa.
Si în toata bucuria aceasta se oglindeau cele doua blocuri de gheata care de acum dobândisera o inimã.

Doare!



Nu stiu de ce...sufletul meu e cam trist. Necomplet as zice, de fapt.

Sunt atat de binecuvantata, dar bucuria nu-mi e deplina. Lipseste...lipseste contagios de concret un zambet. Un si mai concret salut in fiecare zi, o imbratisare calda.

Dar, am primit inca un raspuns la o rugaciune. Un raspuns frumos, drag inimii mele. Si as fi vrut sa se bucure cu mine, un suflet drag. Dar nu are cine...

Nu e nimeni. Nu am cu cine sa imi impart bucuriile.

De plans, am incetat de mult sa mai plang in fata oamenilor. Plang in fata lui

Doamne...pana cand ma va mai durea tristetea? Nu poti Tu sa ma ajuti? Sa faci durerea sa treaca? Sa vindeci inconsecventele din viata mea?

Doare de mult timp, Doamne. Doare....si vreau sa nu mai doara. Nu asta...nu atat de multe...nu
atat de mult.

S
a plang? Voi mai plange mult. Asta e tot ce stiu sa fac. Dar lacrimile mele ajung la Tine, caci esti milostiv. Si ma iubesti, si ma alini, si ma asculti, si imi raspunzi.

Slava Tie!

Te stiu, Te cunosc, esti al MEU


Cunosc lacrimile tale, si Eu am plans.
In toate incercarile noastre, avem un ajutor care nu lipseste niciodata. El nu ne lasa sa luptam singuri cu ispita, sa ne batem cu raul si sa fim in cele din urma zdrobiti sub poveri si intristare. Cu toate ca acum este ascuns de privirea muritorilor, urechea credintei poate auzi glasul Lui zicand: “ Nu te teme, caci Eu sunt cu tine.” “Eu sunt Cel viu. Am fost mort si iata ca sunt viu in vecii vecilor“. Am suferit intristarile tale, am trecut prin luptele tale, am dat piept cu ispitele tale. Cunosc lacrimile tale, si Eu am plans. Cunosc chiar si durerile prea adanci pentru a fi rostite la urechile unui om. Sa nu crezi ca esti singur si parasit. Desi suferinta ta nu misca nici o coarda sensibila in vreo inima de pe pamant,
priveste la Mine si vei trai.
“Pot sa se mute si muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul care are mila de tine.” [Isaia 54.10]

Ce este prietenia?


Prietenia se masoara doar in amintiri, voie buna, liniste si iubire.. prietenia inseamna iubirea suprema, cel mai valoros lucru, cea mai deschisa comunicare.. adevarul cel mai sever, cel mai sincer sfat si cea mai mare comuniune de ganduri de care sunt capabili femeile si barbatii. Nu exista iubire mai mare si mai puternica decat cea pe care o exprima prietenia.. Un lucru bun devine mai bun si mai frumos daca poti sa-l imparti cu prietenii. Prietenii au ceva ce iti lipseste... de pilda optimismul. Ei te fac sa simti ca totul va fi bine in lume cat timp iti vor sta in preajma. Kilometri obositori trec repede si ii parcurgi mai vesel, mai usor... Si lumea-ntreaga pare mai senina cand ai un prieten drept insotitor.. Prietenii cei mai apropiati sunt cei care inteleg cel mai bine ce e cu viata noastra, carora le pasa de noi la fel ca si noua, care ne sunt alaturi la succese si la esecuri, sunt cei care rup farmecele asupra singuratatilor noastre. Prietenii trainici sunt cu adevarat una dintre bogatiile vietii. Avutia ta este acolo unde sunt prietenii tai. Temelia adevaratei prietenii este increderea!! Edificiul ei - respectul.. Prieteni, tovarasi de drum, iubiti, ne sunt cei care ne acorda increderea lor deplina.. Un prieten este alaturi de tine atunci cand nu mai e nimeni altcineva.. Tot ce pot face pentru prietenul meu este sa-i fiu pur si simplu prieten.. Nu am averi cu care sa-l rasplatesc.. Daca el stie ca prietenia lui ma face fericit, nu va dori o alta recompensa. In asta consta maretia prieteniei. Tin la tine pt ca stii sa ignori slabiciunile si ratacirile mele si ma sustii cu fermitate sa dau ce-i mai bun din mine. Un prieten te accepta asa cum esti.. dar spera la ceea ce ai putea sa fii.. Pt a-ti face un prieten trebuie sa mai inchizi cate un ochi. Pt a-l pastra insa, pe amandoi. Un prieten este cineva care te stie pe dinafara si inca-i mai place ce vede. Fericirea pare a fi fost data pt a fi impartasita.. Cand prietenii sunt cei adevarati, ei reprezinta cel mai sigur lucru din lume. Prietenii sunt tot ce conteaza.. nu as putea trai fara dragostea lor

Mila, Doamne, ai mila de poporul Tau



O Doamne ai mila in indurarea Ta.Ai indurare de poporul Tau Israel.Indurare de Ierusalim orasul Tau .si de Tion,locasul slavei Tale. Mila, mila, Rachem=Mila Oh=Vai

marți, 28 iulie 2009

Paul Washer - Barbatilor, iubiti-va sotiile...




Nu conteaza daca ea este o persoana buna sau foarte dificila. Asta nu conteaza deloc, ci faptul ca Dumnezeu ti-a incredintat o fiica de-a Lui… Si nici o scuza egoista n-o sa inlature faptul ca El ti-a incredintat o fiica, in mod suveran ti-a oferit o fiica de-a Lui!.
Si se asteapta sa faci exact ceea ce iti porunceste, anume sa-ti sacrifici viata pentru ea.

Dar iata ce vreau sa intelegi…Stiti, intalnirile acelea unde se incearca gasirea unui partener care sa fie compatibil? Eu va spun ca nu reflecta voia lui Dumnezeu.

Pentru ca, in mare, voia lui Dumnezeu nu este sa gasesti un partener compatibil. Acum te simti mai bine cand te gandesti la casnicia ta, nu? Ai sa spui “Uau, asta da descoperire!”. Cand tot timpul ai crezut ca asta e important.

Nu! Nu asta este voia lui Dumnezeu.

Dumnezeu iti va oferi o partenera care este puternica in domeniile in care trebuie sa fie puternica, ca sa nu fii ispitit peste puterile tale. Acelasi lucru il pot spune si despre ea. Dar Dumnezeu ti-a oferit o partenera pregatita in mod special, cu slabiciuni….El iti da o femeie cu slabiciuni in domenii in care tu ai vrea mai mult ca orice sa fie puternica.

Ganditi-va la lucrul asta.

Dumnezeu ti-a oferit in mod intentionat o femeie cu slabiciuni si lipsuri in multe din domeniile in care tu vroiai ca ea sa nu fie slaba sau cu lipsuri. Nu stiu ce parere aveti voi, dar pe mine ma linisteste o astfel de afirmatie. De ce a facut Dumnezeu asta?

Ca sa te faca asemenea chipului lui Cristos.

Cand vorbim despre a fi asemenea chipului lui Cristos, cand te gandesti la Isus Cristos…Care sunt caracteristile care iti vin imediat in minte? Despre ce cantam noi? Nu cantam prea mult despre mania lui Isus, desi El intr-adevar se manie si cunoastem mania Mielului. Nu cantam despre asta; dar despre ce cantam? Cantam despre dragostea Sa neconditionata, despre mila si indurarea Sa, despre harul Sau, nu-i asa? Acestea sunt lucrurile care ies in evidenta si asa ar trebui sa fie.

Sa nu credeti altceva. Asadar, sa te faci asemenea chipului lui Cristos inseamna ca in viata ta se reflecta tocmai aceste trasaturi ale lui Cristos.

Permiteti-mi sa va pun o intrebare.: Cum sa inveti ce inseamna dragoste neconditionata daca esti casatorit cu o femeie care indeplineste toate conditiile? Daca ai fi casatorit cu o femeie care indeplineste toate conditiile impuse de mintea ta egoista, ai mai invata vreodata dragostea neconditionata? Daca ai fi casatorit cu o femeie ideala, ai mai invata vreodata ce inseamna mila? Ai mai invata vreodata harul?

Nu!


Nu intelegi? Intelepciunea lui Dumnezeu este cu mult mai mareata decat a noastra. Singura intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este: Ce vrei? Vrei ceea ce Dumnezeu vrea, anume sa te faci asemenea chipului lui Cristos, sau vrei ceea ce barbatul lumesc vrea: o femei cu masurile 90-60-90 si cu salariul de 6 cifre.

Ce vrei? Femeia perfecta, sotia trofeu? Ce vrei? Daca inima ta este buna, vei vrea sa fii facut asemenea chipului lui Cristos. Si dupa lucrurile pe care lumea ti le spune, casnicia ta s-ar putea sa nu mearga bine pentru ca nu exista
compatibilitate. Nu sunteti compatibili.

Sotiei tale nu-i place sa faca unele lucruri care tie iti plac…Personalitatea sotiei este diferita de-a ta. Sotia ta poate e dificila, probabil la fel de dificila ca tine si te intrebi:

Oare este casnicia mea voia lui Dumnezeu? Oare sunt prins intr-o situatie care nu mi se potriveste? Alti barbati au casnicii mai bune, in timp ce eu trebuie sa indur consecintele alegerii mele Daca gandesti asa, te asigur ca sotia ta indura mai multe consecinte.

Insa, trebuie sa intelegi ca totul a fost orchestrat perfect. Dumnezeu stie exact de ce ai nevoie pentru a ajunge asemenea chipului lui Cristos. Nu-mi place sa vorbesc astfel, pentru ca barbatii ar putea avea impresia ca sunt superiori si Dumnezeu le-a dat sotii cu ceva probleme.
Insa daca le-as vorbi femeilor, le-as spune acelasi lucru. Si ei i-a fost dat un barbat care sa fie puternic in domeniile in care trebuie sa fie puternic, ca sa nu fie ispitita peste puterile ei. Dar ale carui slabiciuni au fost orchestrate in mod suveran, pentru ca ea sa invete sa iubeasca asemenea lui Cristos. Iar lucrul acesta este minunat, deoarece casniciile noastre sunt cum trebuie sa fie… Si ne dau un sens nu doar cand totul merge bine si exista armonie, dar si cand apare conflictul, facandu-ne sa intelegem ca vietile ne sunt astfel modelate, asa cum fierul ascute fierul.

Dumnezeu ne descopera egoismul inimilor noastre ca barbati si ne cheama sa ne pocaim. Si cand ne criticam sotia, cand avem probleme cu femeia pe care ne-a dat-o Dumnezeu, nu-I criticam fiica, ci pe insusi Dumnezeu.

‘Nu-mi place ce-ai facut!”

Vedeti?

Casatoria are un scop, pe care trebuie sa-l descoperiti. De asemenea, casnicia este o chemare.

Sa va explic altfel:
Un tanar vine la mine si spune “Sunt indragostit de fata asta si vreau sa ma casatoresc cu ea...”
Si-i cer sa-mi spuna mai multe.

Iar el spune: “Imi place sa fiu in preajma ei, este frumoasa si putem vorbi, ma simt asa de bine cand suntem impreuna si vreau sa ma casatoresc cu ea”.

Si eu ii spun: “Ok, da-mi voie sa vad daca am inteles bine: vrei sa te casatoresti cu ea pentru ca indeplineste toate nevoile tale egoiste. Asta vrei sa spui?”

“Nu, nu asta am vrut sa spun!”

“Ba tocmai asta ai vrut sa spui. Vrei sa te insori cu ea pentru ca este frumoasa. Dar ce se intampla cand n-o sa mai fie frumoasa? Ce se intampla cand apare cineva care e mai frumoasa decat ea? Si vor fi astfel de situatii. Spui ca poti sa vorbesti cu ea si de-asta vrei sa va casatoriti. Dar ce se intampla ca n-o sa poti sa ii vorbesti? Sau ce se intampla daca apare altcineva cu care poti vorbi mai bine decat cu sotia ta? Unde ai sa mergi?"

Te simti bine in preajma ei…Dar ce se va intampla cand nu te vei mai simti bine in prezenta ei? Si cand te simti mai bine in prezenta altcuiva.
Aceste lucruri nu sunt fundamentul casatoriei.

Fundamentul casatoriei este ca Dumnezeu m-a chemat sa-mi dau viata pentru fiica Lui.

Dragi tineri, noi avem ideea asta ca in totul este vorba doar despre noi si despre indeplinirea nevoilor noastre. Si ne irosim viata hranidu-ne dorintele egoiste. Pe noi insine. Insa bucuria o gasim doar prin supunerea vietii noastre dupa voia lui Dumnezeu. Acesta este fundamentul casniciei, este baza ei, dar nu este totul. Casnicia nu este foar un fier care ascute alt fier. Daca esti plin de Duhul Sfant si traiesti cu Dumnezeu vei avea parte de multe binecuvantari alaturi de sotia ta.

Vei intelege ca ea este un dar minunat de la Dumnezeu...
Dar ceea ce vreau sa scot in evidenta este ca fundamentul casniciei este chemarea. Asta este scopul! Astfel, daca este frumoasa, slava Domnului! Daca este desfigurata in urma unui accident nefericit, nu plec nicaieri, ci sunt mai dedicat ca niciodata pentru ca are nevoie de mine.

Daca este usor de inteles, slava Domnului! Dar daca nu este, exista un scop chiar si in incercarile prin care trec. Totul are ca scop asemanarea cu chipul lui Cristos. Si ce a fost Cristos? Slujitorul lui Dumnezeu. Servitorul Sau. Asta inseamna casnicie.

Acum, am vorbit despre faptul ca barbatul trebuie sa urmeze principiile Imparatiei, sa mearga si sa cucereasca lumea, pentru Numele lui Dumnezeu si pentru largirea Imparatiei Sale si pentru implinirea voii Sale.

Insa de unde incepe o astfel de lucrare? Nu incepe in grupul de ucenicizare pentru barbati. Nu incepe in mod obligatoriu intr-o biserica. Daca esti barbat si esti casatorit, incepe cu tine si cu sotia ta




priveste si da un raspuns:

35 de Declaratii de Dragoste ale lui Dumnezeu

1.Ieremia 31:3 „Domnul mi Se aratã de departe: „Te iubesc cu o iubire vesnicã; de aceea îti pãstrez bunãtatea Mea!



2.Exodul 34:6-7 Si Domnul a trecut pe dinaintea lui si a strigat: „Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare si milostiv, încet la mânie, plin de bunãtate si credinciosie, care Îsi tine dragostea pânã în mii de neamuri de oameni, iartã fãrãdelegea, rãzvrãtirea si pãcatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste fãrãdelegea pãrintilor în copii si în copiii copiilor lor pânã la al treilea si al patrulea neam!”



3.Isaia 54:10 Pot sã se mute muntii, pot sã se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legãmântul Meu de pace nu se va clãtina, zice Domnul, care are milã de tine.”



4.Daniel 9:16-19 Dar, Doamne, dupã toatã îndurarea Ta, abate mânia si urgia Ta de la cetatea ta Ierusalimul, de la muntele Tãu cel Sfânt; cãci din pricina pãcatelor noastre si din pricina nelegiuirilor pãrintilor nostri este Ierusalimul si poporul Tãu de ocara tuturor celor ce ne înconjoarã. Ascultã, deci, acum, Dumnezeul nostru, rugãciunea si cererile robului Tãu, si, pentru dragostea Domnului, fã sã strãluceascã Fata Ta peste Sfântul Tãu locas pustiit...! Pleacã urechea, Dumnezeule, si ascultã! Deschide ochii si priveste la dãrîmãturile noastre, si la cetatea peste care este chemat Numele Tãu! Cãci nu pentru neprihãnirea noastrã Îti aducem noi cererile noastre, ci pentru îndurãrile Tale cele mari. Ascultã, Doamne! Iartã, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucreazã si nu zãbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Cãci Numele Tãu este chemat peste cetatea Ta si peste poporul Tãu!”



5.Isaia 63:8-9 El a zis: „Negresit, ei Sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necredinciosi!” Si astfel El s-a fãcut mântuitorul lor. În toate necazurile lor n-au fost fãrã ajutor, si Îngerul care este înaintea Fetei Lui i-a mântuit; El Însus i-a rãscumpãrat, în dragostea si îndurarea Lui, si necurmat i-a sprijinit si i-a purtat în zilele din vechime.



6.Tefania 3:17 Domnul Dumnezeul tãu este în mijlocul tãu, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tãcea în dragostea Lui, si nu va mai putea de veselie pentru tine.

7.Ioan 15:9 Cum M-a iubit pe Mine Tatãl, asa v-am iubit si Eu pe voi. Rãmâneti în dragostea Mea.



8.Ioan 15:10 Dacã pãziti poruncile Mele, veti rãmânea în dragostea Mea, dupã cum si Eu am pãzit poruncile Tatãlui Meu, si rãmân în dragostea Lui.



9.Ioan 17:26 Eu le-am fãcut cunoscut Numele Tãu, si li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, sã fie în ei, si Eu sã fiu în ei.”



10. Romani 5:5 Însã nãdejdea aceasta nu însalã, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.



11. Romani 5:8 Dar Dumnezeu Îsi aratã dragostea fatã de noi prin faptul cã, pe când eram noi încã pãcãtosi, Hristos a murit pentru noi.



12. Romani 8: 35 Cine ne va despãrti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strîmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrãcãminte sau primejdia sau sabia?



13. Romani 8:38-39 Cãci Sunt bine încredintat cã nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stãpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înãltimea, nici adâncimea, nici o altã fãpturã , nu vor fi în stare sã ne despartã de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.



14. Efeseni 1:4-12 În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinti si fãrã prihanã înaintea Lui, dupãce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte sã fim înfiati prin Isus Hristos, dupã buna plãcere a voiei Sale, spre lauda slavei harului Sãu pe care ni l-a dat în Prea Iubitul Lui. În El avem rãscumpãrarea, prin sângele Lui, iertarea pãcatelor, dupã bogãtiile harului Sãu, pe care l-a rãspândit din belsug peste noi, prin orice fel de întelepciune si de pricepere; cãci a binevoit sã ne descopere taina voiei Sale, dupã planul pe care-l alcãtuise în Sine însusi, ca sã-l aducã la îndeplinire la plinirea vremurilor, spre a-Si uni iarãsi într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri, si cele de pe pãmânt. În El am fost fãcuti si mostenitori, fiind rânduiti mai dinainte, dupã Hotãrârea Aceluia, care face toate dupã sfatul voiei Sale, ca sã slujim de laudã slavei Sale, noi, care mai dinainte am nãdãjduit în Hristos.



15. Efeseni 2:4-7 Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, cu toate cã eram morti în greselile noastre, ne-a adus la viatã împreunã cu Hristos . El ne-a înviat împreunã, si ne-a pus sã sedem împreunã în locurile ceresti, în Hristos Isus, ca sã arate în veacurile viitoare nemãrginita bogãtie a harului Sãu, în bunãtatea Lui fatã de noi în Hristos Isus.



16. Efeseni 3:18-19 Sã puteti pricepe împreunã cu toti sfintii, care este lãrgimea, lungimea, adâncimea si înãltimea; si sã cunoasteþi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunostintã, ca sã ajungeti plini de toatã plinãtatea lui Dumnezeu.



17. Tit 3:4-7 Dar, când s-a arãtat bunãtatea lui Dumnezeu, mântuitorul nostru, si dragostea Lui de oameni,El ne-a mântuit, nu pentru faptele, fãcute de noi în neprihãnire, ci pentru îndurarea Lui, prin spãlarea nasterii din nou si prin înoirea fãcutã de Duhul Sfânt, pe care L-a vãrsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, mântuitorul nostru; pentruca, odatã socotiti neprihãniti prin harul Lui, sã ne facem, în nãdejde, mostenitori ai vietii vesnice.



18. 1 Ioan 3:16 Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea cã El Si-a dat viata pentru noi; si noi, deci, trebuie sã ne dãm viata pentru frati.



19. 1 Ioan 4:9 Dragostea lui Dumnezeu fatã de noi s-a arãtat prin faptul cã Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Sãu Fiu, ca noi sã trãim prin El.



20. 1 Ioan 4:10 Si dragostea stã nu în faptul cã noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul cã El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sãu ca jertfã de ispãsire pentru pãcatele noastre.



21. 1 Ioan 4:16 Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fatã de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine rãmâne în dragoste, rãmâne în Dumnezeu, si Dumnezeu rãmâne în el.



22. Deuteronomul 23:5 Dar Domnul, Dumnezeul tãu, n-a voit sã-l asculte pe Balaam; si Domnul, Dumnezeul tãu, a schimbat blestemul acela în binecuvântare, pentru cã tu esti iubit de Domnul, Dumnezeul tãu.



23. Ieremia 31:20 „Îmi este Efraim un fiu scump, un copil iubit de Mine?” „Cãci când vorbesc de el, Îmi aduc aminte cu gingãsie de el, de aceea Îmi arde inima în Mine pentru el, si voi avea milã negresit de el, zice Domnul.



24. Maleahi 1:2 „V-am iubit, zice Domnul! Si voi ziceti: „Cu ce ne-ai iubit?” Nu este Esau frate cu Iacov? zice Domnul; totusi am iubit pe Iacov.



25. Matei 3:17 Si din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi gãsesc plãcerea.”



26. Ioan 3:16 Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã.



27. Ioan 13:34 Vã dau o poruncã nouã: Sã vã iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sã vã iubiti si voi unii pe altii.



28. Ioan 14:21 Cine are poruncile Mele si le pãzeste, acela Mã iubeste; si cine Mã iubeste, va fi iubit de Tatãl Meu. Eu îl voi iubi, si Mã voi arãta lui.”



29. Ioan 15:9 Cum M-a iubit pe Mine Tatãl, asa v-am iubit si Eu pe voi. Rãmâneti în dragostea Mea.



30. Ioan 16:27 Cãci Tatãl însusi vã iubeste, pentru cã M-ati iubit, si ati crezut cã am iesit de la Dumnezeu.



31. Ioan 17:23 Eu în ei, si Tu în Mine; -pentruca ei sã fie în chip desãvârsit una, ca sã cunoascã lumea cã Tu M-ai trimis, si cã i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.



32. Ioan 17:24 Tatã, vreau ca acolo unde Sunt Eu, sã fie împreunã cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca sã vadã slava Mea, slavã pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcã Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.



33. Ioan 17:26 Eu le-am fãcut cunoscut Numele Tãu, si li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, sã fie în ei, si Eu sã fiu în ei.”



34. Romani 8:37 Totusi în toate aceste lucruri noi Suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.



35. Galateni 2:20 Am fost rãstignit împreunã cu Hristos, si trãiesc... dar nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine. Si viata pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine.