vineri, 25 iunie 2010

DESPRE INCHINARE



"A te inchina inseamna ati pune in miscare constiinta prin sffintenia lui Dumnezeu, ati hrani mintea cu adevarul lui Dumnezeu, ati curata imaginatia cu frumusetea lui Dumnezeu, ati descrie inima la dragostea lui Dumnezeu si ati dedica vointa scopului lui Dumnezeu"
William Temple

Criterii de verificare ale pregatirii pentru inchinare

  • SINCERITATEA
  • FIDELITATEA (credinta deplina - legamant nou)
  • SMERENIA
  • PURITATEA
Cele patru forme de inchinare specificate in Sfanta Scriptura

  1. INCHINAREA POCAINTEI => ex. David dupa nasterea si moartea fiului sau nascut de Batseba;
  2. INCHINAREA SUPUNERII => ex. Iov dupa ce a pierdut tot ce avea :" Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Lui binecuvantat!"
  3. INCHINAREA JERTFIRII => ex. Avraam dupa ce l-a adus ca jertfa pe Issac (jertfa=inchinare).
Rezultatele inchinarii comform voii lui Dumnezeu


  • Dumnezeu este glorificat si a atinge adevaratul scop al vietii fiecarei persoane si anume de a te bucura de El pentru totdeauna.
Inchinarea inseamna :
  1. Ai atribui gloria lui Dumnezeu;
  2. Ai recunoaste gloria;
  3. Ai aduce lauda lui Dumnezeu pentru gloria Sa (El ne cere acest lucru "LEV.10:3)
  • Credinciosii sunt curatati
Sfintenia bisericii sau a individului este secretul calitatii inchinarii => Calitatea inchinarii este secretul sfinteniei noastre.

  • Biserica este edificata - zidita, transformata;
  • Cei pierduti sunt evanghelizati.

" Inchinarea este raspunsul de lauda al fiintei noastre launtrice pentru tot ce este Dumnezeu, raspuns dat prin atitudinile, actiunile, gandurile si cuvintele noastre, pe baza adevarului despre Dumnezeu care ne este revelat de El insusi. Inchinarea este este glorificarea lui Dumnezeu".


"Adevaratul inchinator, care traieste pentru aL preamari pe Dumnezeu este total obsedat de gloria lui Dumnezeu ca de o pasiune mistuitoare."


Perspectiva adevaratului inchinator


Implinirea suprema a oricarui scop individual este sa fiu absorbit(a) total in/de persoana lui Dumnezeu si sa privesc toata viata prin ochi care sunt plini de minunatia si gloria atributelor lui Dumnezeu.


Esenta inchinarii

Esenta inchinarii este => sa te inchini lui Dumnezeu din adancuriile fiintei tale cu: " lauda, rugaciune, cantare, daruire, traire", bazate intotdeauna pe adevarul revelat. Persoana care se inchina lui Dumnezeu trebuie de aceea sa fie dedicata cu loialitate Cuvantului lui Dumnezeu. Inchinarea nu se petrece printr-o scanteiere din cer care ne face sa cadem cu fata la pamant. Ea este o revarsare din noi datorita faptului ca iL intelegem pe Dumnezeu, asa cum s-a revelat El in Scipturi. Aceasta este inchinarea in duh si adevar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu