marți, 6 iulie 2010

Chirurgie cardiovasculara

Spitalul "Marie Curie" vrea să facă o secţie de

chirurgie cardiovasculară
Ajuta o inima sa bata

Spitalului de copii Marie Curie din Capitală îi lipseşte un departament de cardio-chirurgie. Conducerea spitalului are nevoie de cel puţin 500 de mii de euro pentru a-l deschide. Medici, părinţi şi oameni simpli au început o campanie de strângere de fonduri.

Aproximativ 1000 de copii cu probleme cardiace grave se nasc anual în ţara noastră. Singura lor şansă este o intervenţie chirurgicală, însă în România există doar două departamente de cardiochirurgie: la Târgu Mureş şi la Cluj. Unii copii ajung acolo la timp iar alţii sunt duşi de părinţi în străinătate. Pentru cei care rămân în spitale, eforturile medicilor sunt, uneori, inutile pentru că în lipsa aparaturii de specialitate, unele inimi încetează să bată.

"Este imposibil pentru copiii care au afecţiuni cardiace din zona Munteniei, a Moldovei, pentru că nu există niciun departament de chirurgie cardiovasculară în aceste zone", a precizat Buzatu Daniel, manager Spitalul Marie Curie CAS.

Cei care vor să doneze au la dispoziţie conturile Asociaţiei Inima Copiilor, disponibile şi pe site-ul www.inimacopiilor.ro Tot acolo puteţi dona bani prin intermediul unui formular on-line. De asemenea, cu fiecare sms trimis la 858 contribuiţi cu 2 euro la strângerea sumei necesare.

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea sălilor de operaţie şi de terapie intensivă, a mobilierului şi a personalului medical. În fiecare an, peste 100 de mii de copii trec pragul spitalului, iar o treime dintre ei sunt internaţi.

articol preluat de pe realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu