joi, 22 iulie 2010

CODEPENDENŢA

Oare chiar îl ajuţi?

de Dave Batty,
autor Curricullum Teen Challenge

Una dintre cele mai comune probleme întâlnite la persoanele de astăzi este confuzia care apare atunci când trebuie să ajute pe unul dintre apropiaţii lor, care se confruntă cu o situaţie dificilă. Oferind un ajutor neadecvat chiar cei mai bine-voitori oameni pot să alimenteze problema în loc să o rezolve, şi chiar să împiedice lucrarea pe care Dumnezeu o face în viaţa aceluia pe care vor să îl salveze. Zilnic primim telefoane şi scrisori de la oameni care ne întreabă cum îşi pot ajuta fiul, fiica sau nepoţii care consumă droguri, îşi aleg prieteni nepotriviţi sau se răzvrătesc împotriva părinţilor. Ei văd cum în fiecare zi copilul lor se îndepărtează tot mai mult pe o calea a rebeliunii şi distrugerii. Prin urmare ce pot face părinţii sau bunici pentru ai îi ajuta pe cei iubiţi? Primul pas: nu îi mai susţineţi! Ce este codependenţa? Facilitare în contextul de faţă înseamnă să oferi un ajutor neadecvat. Înseamnă a îl scuti pe cel drag de consecinţele usturătoare ale faptelor sale irespoinsabile. Numim facilitare orice acţiune care împiedică o persoană să experimenteze consecinţele naturale ce decurg din propriu său comportament. În Galateni 6:7,8 se vorbeşte creştinilor despre această chestiune într-o manieră simplă, chiar foarte directă: „Nu vă înşelaţi: Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică.”

Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar în acest pasaj: Creştini, nu vă înşelaţi! Înşişi copiii voştri pot să vă înşele atunci când vine vorba despre Scriptură. Ne este mult mai uşor să primim acest verset atunci când este vorba despre păcătoşii din jurul nostru. Dar, suntem oare noi pregătiţi să îi predăm controlul lui Dumnezeu atunci când vine vorba despre proprii noştri copiii?

Mulţi părinţi nu pot să stea deoparte şi să îşi vadă fiii sau fiicele suferind în urma unor decizii greşite, aşa că se angajează în adevărate misiuni de salvare. O bunică mi-a spus odată: „Înţeleg de ce fiica mea care este alcoolică trebuie să sufere consecinţele acţiunilor ei, dar nu suport să îmi văd nepoţeii suferind. Ei nu au nici o vină!” Şi ca
urmare ea le sare în ajutor.

La prima vedere gestul pare potrivit, plin de iubire: trebuie să îi ajuţi pe micuţi. Dar oare nu „Îl luăm peste picior” pe Dumnezeu făcând acest lucru? Nu împiedicăm oare ceea ce are El de făcut? Nu există răspunsuri simple pentru aceste întrebări.

Dacă Dumnezeu îţi vorbeşte în mod clar să răspunzi unei an
umite nevoi, cu siguranţă trebuie să faci ceea ce îţi spune! Dar cel mai adesea noi oferim ajutor, nu pentru că Dumnezeu ne-a vorbit, ci pur şi simplu pentru că pare a fi un lucru bun pe care ar trebui să îl facem.

Unii părinţi doresc să minimalizeze daunele din vieţile copiiilor lor. Rezultatul este că ei înşişi devin astfel parte din problemă. Iată ce mi-a spus odată un tată: „De fiecare dată când fiica mea merge la o întâlnire mă asigur că are un prezervativ la ea. Nu vreau să se îmbolnăvească de SIDA!” El se înşeală pe el însuşi, pe fiica lui şi pe prietenul fetei. Putem vorbi cu adevărat de sex protejat? Atât cât se poate vorbi despre păcat protejat?

Atunci când oferim impresia că există un mod de a păcătui „în siguranţă” îl nesocotim pe Dumnezeu. Păcatul aduce întotdeauna distrugere. Atunci când intervenim şi îi scutim pe oameni de consecinţele păcatelor lor, nu facem decât să împingem acea pers
oană mai departe pe calea distrugerii şi înşelăciunii.

Facilitarea înseamnăsă oferi ajutor contraindicat.

1. Orice acţiune care împiedică persoana în cauză să experimenteze consecinţele fireşti ale propriului comportament.
2. Să sari în ajutorul unei persoane dragi, aşa încât aceasta să nu resimtă consecinţele dureroase ale deciziilor sale iresponsabile.


Oare oferi un ajutor nepotrivit?

Cum putem să ne dăm seama dacă ajutorul pe care îl dăm celor dragi nu este mai curând o defavoare? Să ne punem la încercare pe noi înşine întrebându-ne dacă ajutorul pe care îl dăm persoanei dependente o împiedică pe aceasta să experimenteze co
nsecinţele fireşti ale deciziilor sale iresponsabile?

Un alt mod de a ne verifica este să ne întrebăm daca ajutorul oferit de noi chiar ajuta. Fiul sau fiica ta chiar se schimbă? Priveşte atent la acţiunile lui/ei. Ai dovezi că devine o persoană responsabilă? Sau, în ciuda sforţărilor tale continuă pe calea auto-distrugerii? Trebuie să ne uităm la fapte existente, nu la ce ne-am dori să fie.

Adesea părinţii încep să susţină (neintenţionat) obiceiuri nefavorabile în viaţa copiiilor de când aceştia au vârste foarte fragede. Când fiul nostru avea 13 ani, în una dintre primele zile ale anului şcolar şi-a uitat pachetul pentru prânz acasă. Pe drum către serviciu m-am oprit pe la şcoala lui şi i l-am dus. Peste câteva zile s-a întâmplat acela
şi lucru, şi după o scurtă perioadă iarăşi.

Eu şi soţia mea am decis să nu îl mai „salvăm” pe Tim din această situaţie, aşa că i-am spus: „De acum înainte eşti singurul responsabil pentru masa ta de prânz. Va trebui să îţi faci singur pachetul şi să îţi aminteşti să îl iei la tine. Dacă uiţi nu vei avea mâncare de prânz. Nu îţi vom mai aduce noi pachetul la şcoală şi îţi interzicem să împrumuţi bani pentru masa de prânz.”

Nu au trecut decât câteva zile până când Tim şi-a uitat din nou pachetul. Peste alte câteva, iarăşi. Credeţi că s-a schimbat şi că subit a devenit foarte responsabil în ceea ce priveşte pachetul de mâncare? NU! Lecţiile care duc la maturitate necesită timp.

Uneori îşi pregătea prânzul şi îl uita pe masă. Alteori uita banii pentru cutia de lapte.
Nu o singură dată prietenul cel mai bun al lui Tim şi-a împărţit pacheţelul cu el, când fiul meu îşi uita mâncarea acasă. Da, cu siguranţă există mulţi alţii care sunt gata să înlesnească situaţia celui drag ţie, chiar atunci când tu rămâi credincios angajamentului de a nu mai facilita.

Într-o zi Tim şi-a pregătit pachetul şi a plecat, lăsându-l pe bufetul din bucătărie. Seara l-am întrebat cum a fost masa de prânz (stiind că şi-a lăsat pachetul acasă). Mi-a spus că şi-a amintit să îşi ia la el banii pentru cutia de lapte şi, în timp ce îşi savura laptele în cantină un alt elev a întrebat dacă vrea cineva mărul lui? Tim l-a înşfăcat într-o clipă. Apoi a venit profesoara de cor şi a împărţit coriştilor (între ca
re se afla şi Tim) biscuiţi, în semn de apreciere pentru un concert pe care îl avuseseră de curând.

În cele din urmă personalul de la cantină a oferit porţii gratuite din resturile de mâncare de la prânz, aşa că Tim a primit un hamburger gratuit. E incredibil cum poartă Domnul de grijă! ... Domnul?

Încercările noastre de a îl învăţa pe Tim lecţia responsabilităţii prin metoda unei după-amieze chinuite de foame au eşuat!

Eu şi soţia mea, Patty ne-am respectat angajamentul tot restul anului şcolar. Tim nu a suferit de foame chiar dacă şi-a uitat prânzul acasă de nenumărate ori.

Ceea ce vreau să
stii este că ne durea de fiecare dată când vedeam pachetul uitat în bucătărie. Prin doar câteva cuvinte simple, ore întregi de foame ar fi putut fi evitate. Dar tot ce am fi făcut noi de fapt ar fi fost să întărim comportamentul lui iresponsabil.

Astăzi fiul nostru este pastor de tineret într-o biserică din Detroit, şi da, a învăţat ce înseamnă să fi o persoană responsabilă.

Adesea părinţii vin în ajutorul copilului în ceea ce priveşte nişte probleme mici. Dar peste noapte copilaşii devin adolescenţi sau tineri adulţi care iau în continuare decizii iresponsabile, şi în continuare părinţii se grăbesc să le sară în ajutor. Singura diferenţă este că acum problemele sunt mari.

O bunică mi-a scris săptămâna trecută despre nepotul ei care consuma droguri. M-a întrebat: „Există vreun loc de unde părinţii pot să se informeze despre cum să se poarte cu copiii care consumă droguri?”

Am sunat-o şi la telefon mi-a spus trista poveste a fiului ei – profesor la un institut creştin, căsătorit cu o femei minunată, de asemenea creştină. Împreună au trei copii. Doi dintre ei se descurcă foarte bine, dar unul foloseşte droguri. Nu a reuşit să termine primul an de facultate, iar acum s-a întors să locuiască acasă, cu părinţii.

Acum ei sunt cei care îi dau bani ca să îşi cumpere droguri, îi plătesc taxele pentru maşină. Mama n
u doreşte ca el să se angajeze întrucât astfel ar avea şi mai mulţi bani de droguri şi ar intra în mai multe probleme.

Ei se roagă ca Dumnezeu să facă o minune, dar în acelaşi timp alimentează dependenţa fiului lor, în numele iubirii părinteşti.

Dacă fiul trebuie să işi schimbe modul de viaţă, ei bine, şi părinţii trebuie să renunţe la modalităţile lor greşite de a oferi ajutor. Aş putea să relatez nenumărate istorii ale celor care au apelat la Teen Challenge ca să renunţe la droguri, şi pot să spun că majoriatatea au decis să facă ceva numai când familia a încetat să la mai întreţină dependenţa.
Caracteristici ale codependentului:

Încearcă să se auto-
perfecţioneze. „Dacă aş fi un părinte mai bun fiul meu nu s-ar droga.” „Dacă aş fi o soţie mai bună soţul meu nu s-ar duce la alte femei.”

Schimbă mediul aşa încât persoanei care deţine problema să îi fie cât mai bine (cât mai confortabil). „Să schimbăm şcoala ca să îl luăm pe copilul nostru dintre derbedeii de-aici.”

Ar fi în stare să înfrunte o lume întreagă pentru cel drag. „Întreg sistemul legal e corupt, iar tratamentul pe care îl primeşte copilul meu este nedrept!”

Durerea sa creşte, întrucât problemele din viaţa celui drag nu se rezolvă.

Comunicarea se dete
riorează. Problemele sunt nerezolvate, simte nevoia să se apere din ce în ce mai mult, iar minciuna este prezentă atât în cel care întreţine problema, cât şi în cel care deţine problema.

Facilitarea devine un obicei. Cel care participă la întreţinerea dependenţei oferă acelaşi tip de ajutor ca şi în trecut, fără să evalueze eficienţa sau măsura în care acţiunile sale se potrivesc situaţiei de faţă. El/ea primeşte o satisfacţie personală atât de profundă atunci când face ceva, încât nu se mai întreabă dacă acţiunile sale ajută realmente sau şi fac mai multă stricăciune.



Pregăteşte-te să ai pro
bleme, dacă ai decis să nu mai susţii dependenţa copilului tău!

Atunci când opreşti fenomenul de codependenţă – când refuzi să oferi un ajutor disfuncţional – nu îţi este garantată nicio soluţie spre rezolvarea problemelor celui drag.

Este posibil ca el/ea să fie foarte supărat/ă pe tine, şi nu fără motiv! Nu i-ai venit în ajutor. Acum simte consecinţele dureroase ale deciziilor sale iresponsabile.

Este foarte posibil să te atace: „Ce fel de creştin eşti tu? Nu spune Biblia că trebui să îi ajuţi pe cei aflaţi în necaz?” Vor folosi orice argument posibil ca să stârnească un sentiment de vinovăţie în tine, dar tu nu trebuie să primeşti aceste cuvinte în inmă!

Trebuie să rămâi puternic ancorat în realitate şi în fapte concrete, mai ales dacă eşti o persoană se
nsibilă, cu uşurinţă mişcată de mesaje emoţionante. Concentrează-te în permanenţă asupra stării de fapt.

Îţi este teamă să te încrezi în Dumnezeu?

Întreruperea fenomenului de facilitare ar putea însemna că îl laşi pe cel drag să se îndepărteze singur pe un drum al auto-distrugerii. Poate îţi spui: „Nu suport să îmi văd fiica în semenea durere şi pericol. Ar putea să fie ucisă, şi atunci ar fi numai vina mea. Nu pot să las să se întâmple aşa ceva!”

Cu alte cuvinte, iţi
e teamă să te încrezi în Dumnezeu? Este El suficient de mare încât să vegheze asupra copilului tău care se află pe calea rebeliunii? Este oare prea ocupat ca să dea atenţie nevoilor celui drag ţie?

Cum să faci faţă durerii de a vedea un om iubit pe calea auto-distrugerii?

Isus a spus în Ioan 14:1 „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine”.

Trebuie să primeşti pacea Lui. Aceasta te va ajuta să treci prin momentele grele care apar atunci când unul dintre cei dragi are o problemă care îi controlează viaţa.

Tatăl fiului risipitor nu a încurajat comportamentul greşit.

Pune-ţi speranţa în pilda fiului risipitor din Evanghlia după Luca, capitolul 15. Vedem acolo istorisirea unui tată care nu a facilitat obiceiurile greşite ale fiului său. L-a lăsat să plece de-acasă ştiind că va cheltui averea pe care el o strănsese într-o viaţă întreagă.

Deşi Biblia nu ne dă toate detaliile, sunt convins că acest părinte a suferit mult, neştiind ce se înâmpla în viaţa fiului său.

Dacă ai citit această pildă de curând, ştii probabil că fiul a plecat de-acasă, a cheltuit tot ce avea, a ajuns îngrijitor de porci şi a murit, corect? Nu! Dar de acest lucru se tem cei mai mulţi părinţi: „Dacă îl las să meargă pe această cale, dacă nu îl opresc, va muri!”

Ce l-a făcut pe fiul risipitor să dorească să îşi schimbe calea? A ajuns să fie îngrijitor de porci, s-a dus la psihiatru să îşi rezolve traumele din copilărie şi a găsit răspunsurile pentru viaţă, corect? Nu! Nu sunt împortiva consilierii creştine, dar consilierea nu este întotdeauna răspunsul.

Luca spune că acest fiu a ajuns păzitor de porci şi îi era atât de foame încât ar fi vrut să poată mânca măcar hrana rămasă de la animale.

Eu am crescut la o fermă mică din Wisconsin. Aveam câţiva porci acolo şi adesea a trebuit să le dau să mănânce, dar niciodată nu m-a atras mâncarea lor! Trebuie că acest tânăr era într-o situaţie disperată!
Durerea aduce schi
mbare

Atunci când venim în ajutorul cuiva drag, scutindu-l de consecinţele deciziilor sale iresponsabile, cel mai adesea micşorăm motivaţia sa de a se schimba.

Ajutorul lui Dumnezeu pentru copiii rebeli.

Iată acum o veste bună dinspre coteţul porcilor. În versetul 16 Luca ne arată că nimeni nu îi venea în ajutor.

Dumnezeu nu a certat pe nimeni pentru că nu a sărit în ajutorul tânărului. Cerul nu a rostit nicio judecată de data aceasta la adresa celor care nu au făcut nimic –„Unde este tatăl acestui tânăr? De ce nu face nimic pentru fiul său? Nu îi pasă că moare de foame?”

Tatăl este acasă aşteptându-l îndurerat, dar plin de pace. Are pace pentru că l-a încredinţat pe fiul său în mâna lui Dumnezeu. Este îndurerat pentrucă suferă alături de copilul lui, dar în tot acest timp aşteaptă răspunsul de la Dumnezeu. Nu va sta în calea planului divin.

Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu fiul? Întrucât nimeni nu l-a salvat din situaţia în care era, a experimentat deplin durerea deciziilor sale iresponsabile.

Cuvintele care urmează arată modalitatea pe care Dumnezeu o foloseşte pentru a ajuta copiii încăpăţânaţi, prinşi într-un mod de viaţă auto-distructiv : „Şi-a venit în fire...”


“Câţi argaţi ai tatălui meu au belşug de pâine, iar eu mor de foame aici!
Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, şi-i voi zice: Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva ta, şi nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argaţii tăi.” (Luca 15:17-19)

Poate cineva să spună că l-a scos pe acest tânăr din situaţia proastă în care se afla? Nu! Când se afla în punctual de a muri de foame Biblia spune că şi-a venit în fire. În cel mai nenorocit moment al vieţii lui Dumnezeu l-a găsit.

Fiul risipitor a luat o decizie – decizia corectă, care l-a dus pe drumul reabilitării, drumul către viaţă!


La întâlnirea dintre tată şi fiu, în cuvintele tânărului citim pocăinţa: “Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva ta…”(Luca 15:21). Îşi asumă responsabilitatea pentru faptele pe care le-a săvârşit, iar apoi vine timpul să sărbătorească şi să se bucure de pace.

Cuprins de disperare, dar nu de pocăinţă

Unii copii doresc să se întoarcă acasă, copleşiţi fiind de disperare, dar nu ca fiul risipitor. Soţia unui pastor a venit la biroul meu într-o zi, foarte tulburată. Cu doi ani în urmă fiul ei fusese în clasa a doisprezecea. Era un adolescent recalcitrant, lipsea de la cursuri şi folosea droguri. Părinţii îi dăduseră trei reguli:

1. Să nu folosească droguri în casă.
2. În timpul săptămânii trebuia să ajungă acasă înainte de miezul nopţii.
3. Ori merge la şcoal
ă cu regularitate, ori îşi ia o slujbă.

Dezgustat de acest set de reguli „absurde” fiul lor a stat la diverşi prieteni, până ce aceştia nu l-au mai ţinut. Doi ani mai târziu suna acasă spunându-i mamei că vrea să se întoarcă.

Acum mama se temea ca nu cumva, dacă nu îl primeşte, să nu îi refuze fiului ei dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu, dragostea agape. Am întrebat-o dacă fiul a fost de-acord să se conformze regulilor casei.

„Nu”, mi-a răspuns ea, „ne-a dat propriul său set de reguli.”

Am asigurat-o că nu
greşeşte refuzându-l pe fiul ei, care nu arătă nici urmă de remuşcare. El în continuare căuta pe cineva care să îl salveze de la consecinţele dureroase ale acţiunilor sale iresponsabile.

Atunci când încetezi să îi mai întreţii dependenţa unei persoane dragi, nu există garanţia unei transformări rapide. Dacă ne gândim la situaţia tatălui fiului risipitor vedem că, oferind un ajutor potrivit, a lăsat ca strarea fiului să se înrăutăţească mai întâi, ca apoi să se poată îmbunătăţi.

Învaţă să stai în pacea lui Dumnezeu.

Poţi să ai pace ştiin
d că Dumnezeu cunoaşte adresa celui care îţi e drag, oricât de adânc ar fi prins în păcat. Dragostea pe care El o are pentru aceşti oameni este mult mai mare decât dragostea pe care le-o purtăm noi. El ştie metoda cea mai bună de a îl aduce în punctul în care acesta vrea să se schimbe.

Trebuie să te încezi în Dumnezeu, chiar şi atunci când lucrurile par să meargă din rău în mai rău. Nu mai oferi ajutor inadecvat. Nu mai hrăni problema. Nu te mai lăsa înşelat. Nu Îl mai nesocoti pe Dumnezeu. Încerede-te în El!

Pune-Ţi încrederea în Dumnezeu.

În Galateni 6 Pavel
ne încurajează (după ce ne-a provocat să nu ne lăsăm înşelaţi ignorând legea lui Dumnezeu în ceea ce priveşte semănatul şi secerişul) “să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.”(Galateni 6:9,10)

În două rânduri Pavel vorbeşte despre a face bine oamenilor. Cre
d că nu greşim dacă ne gândim că Pavel vorbeşte aici despre a oferi un “ajutor potrivit”. Să nu ne lăsăm inima tulburată atunci când oferim acest ajutor, care în unele cazuri nu este deloc plăcut. Dragostea trebuie să fie uneori aspră.

Să nu întreţinem obiceiurile proaste ale celor din jur, mai ales în familiile de credincioşi. Promisiunea care ne-a fost făcută este clară – dacă dăm ajutorul care este după voia lui Dumnezeu vom avea o recoltă bună şi bogată. Dacă dăm ajutor nepotrivit vom secera durere, probleme, regrete şi dezamăgiri.

Isus este gata să ne ajute să oferim un ajutor după voia Lui. El ne dă înţelepciune pentru a lua decizii corecte în situaţiile dificile. De asemenea El îi aşteaptă cu braţele deschise pe cei dragi nouă care într-adevăr recunosc că au nevoie de ajutorul Său.

Dumnezeu nu înt
reţine dependenţa

Dumnezeu nu îţi oferă nici ţie, nici celor dragi ţie acel ajutor nefavorabil. El nu o să te scutească de consecinţele deciziilor pe care le-ai luat într-un mod iresponsabil.

El nu o să te ajute să alimentezi problemele din viaţa ta.

Deşi vede toate defectele tale cât se poate de clar, te iubeşte nespus.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Avortul in economia lui Dumnezeu

Bazna House Of Prayer



Spune copiiilor lui Israel să-Mi aducă un dar. Să primiţi darul Meu de la orice om

care-l va da cu toată inima. …şi să-Mi facă un sanctuar, ca să locuiesc în mijlocul lor.
(Exod 25. 2
, 8)

Inima mea arde cu pasiune, invitându-vă să veniţi în parteneriat cu viziunea şi mandatul pe care Dumnezeu ni l-a dat: să stăm în mijlocul spărturii, să mijlocim, să venim înaintea Lui cu post şi rugăciune pentru ţară, şi în acelaşi timp să echipăm oameni din întreaga Românie pentru a trăi vieţi transformate, pline de pasiune pentru Isus şi compasiune pentru oameni.

Ioan Botezătorul s-a descris pe sine însuşi ca "Prietenul Mirelui" -- pregătind oamenii pentru prima venire a Domnului Isus. Astăzi, în acelaşi spirit, Duhul lui Dumnezeu ridică oameni care să pregătească Mireasa lui Cristos pentru cea de-a doua Sa venire.

Bazna House of Prayer şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 3 ani, pe 10 Ianuarie 2006, cu viziunea clară a rugăciunii 24/7. In momentul de faţa, activitatea Casei de Rugăciune cuprinde săptămânal 50 de ore petrecute în închinare şi mijlocire înaintea lui Dumnezeu, plus activităţi de evanghelizare, misiune, şi slujire în diferite tabere şi conferinţe.

Dacă Dumne
zeu vă descoperă importanţa rugăciunii şi a mijlocirii în acest ceas în care trăim, şi vă pune pe inimă aceste lucruri, şi dacă credeţi împreună cu noi ca Dumnezeu va veni cu îndurare în momentul în care ne vom smeri, ne vom ruga, vom cauta Faţa Lui şi ne vom abate de la căile noastre rele, vă invităm să vă alăturaţi acestei viziuni.

Orice dar financiar, cât de mic, este de folos, iar toate fondurile strânse în urma do
naţiilor sunt îndreptate spre întreţinerea casei de rugăciune şi susţinerea financiară a celor ce şi-au dedicat viaţa mijlocirii.

Nu in ultimul rând, vă invităm la Bazna, să locuiţi în Casa Domnului, să vegheaţi
împreună cu noi măcar pentru o zi, să-L întâlnim pe Domnul în mijlocul laudelor, să ne minunam de frumuseţea Lui, să plângem şi să ne bucurăm cu mare bucurie că El va face dreptate aleşilor Săi care strigă zi şi noapte înaintea Lui...

- Claudius Samartinean

Bazna House Of Prayer

vineri, 9 iulie 2010

Tabăra QUIVER 26-31 iulie 2010


Te-ai trezit la un moment dat într-o dimineaţă, doar ca să-ţi dai seama că e prima zi de vacanţă… sau prima zi de concediu?
– la Quiver ai putea dormi liniştit, doar că te vei trezi… pentru că vei auzi că nu eşti singur şi vei vedea că sunt mulţi tineri la fel de interesanţi ca tine!
Te-ai gândit vreodată ce bine ar fi să vezi oameni zâmbind, care te acceptă aşa cum eşti, cu naivităţile şi cu năstruşniciile tale?
– la Quiver poţi să faci orice, atâta vreme cât transmiţi dragoste şi respect!
Ai simţit vreodată că nu există bariere în relaţia cu Dumnezeu, că-ţi vine să I te închini şi să nu mai ştii cât e ceasul?
– la Quiver atmosfera închinării depăşeşte limitele comodităţii!
Ai dorit vreodată să te asculte cineva, să-i pese de ceea ce gândeşti şi să te simţi înţeles?
– la Quiver ai consilieri experiementaţi, care nu vin să-ţi dea soluţii, ci creează cadrul ca Dumnezeu să te surprindă!
Te-ai întrebat de ce-ţi este atât de greu să ai relaţii profunde, de ce tânjeşti după ele şi de ce eşti totuşi atât de rănit de ele?
– la Quiver se va discuta despre Limite în cadrul relaţiilor!
Te-ai gândit că Dumnezeu îţi poate vorbi profund atunci când joci teatru – poate că intrând într-un rol te redescoperi de fapt pe tine însuţi.
la Quiver vei vedea că teatrul poate fi pentru tine o experienţă de vindecare!

Perioada : 26 iulie – 31 iulie 2010

Unde : Dezna (10 km de Moneasa), jud. Arad

Cost : 290 lei pentru înscrieri pânã la 20 iulie 2010

330 lei pentru înscrieri dupã 20 iulie 2010

Inscrierea : pe formularul de pe site-ul www.quiver.ro

Detalii : Telefon 0731.351.445

Cand va asteptam ?

Luni, 26 iulie 2010, intre orele 16:00 si 19:00

Cand ne facem bagajele ?

Sambata, 31 iulie 2010, intre orele 12:00 si 16:00

Proclamatie pentru protectia Lui Dumnezeu (Inspirata din Cuvant) Autor –Derek Prince

NICI O ARMA care este faurita împotriva mea nu va prospera şi pe orice limbă care se ridica la judecată împotriva mea o osândesc. Aceasta este moştenirea mea ca si rob al Domnului si neprihanirea mea este de la Tine, O Domnul Domnilor. Daca sunt oameni care m-au vorbit de rau; sau doresc sa-mi faca vreun rau, sau care s-au rugat impotriva mea, sau care m-au respins, îi iert. Iertandu-i îi binecuvantez în numele Domnului Isus.

ACUM DECLAR, O Doamne ca Tu esti singurul meu Domn, si pe linga Tine nu exista altul; un Dumnezeu drept si salvator; Tatal, Fiul si Duhul Sfant si eu te ador!

MA SUPUN ACUM Tie in deplina ascultare. Supunandu-ma Tie Doamne, implinesc ceea ce Cuvantul Tau spune. Ma impotrivesc diavolului si tuturor presiunilor lui, atacurilor lui, uneltirilor lui si oricarui instrument sau agent care va cauta sa-l foloseasca impotriva mea. Eu NU ma supun! Ma impotrivesc lui, si ii poruncesc in numele lui Isus Cristos sa plece de la mine.

In numele Lui Isus Cristos leg orice duh de infirmitate, durere, infectie, inflamatie, tumori maligne, virusi, si orice forma de farmece si fiecare tip de stres si va trimit in adancul pregatit pentru voi, si va poruncesc in numele Lui Isus Cristos sa nu va mai intoarceti niciodata in prezenta mea.

In cele din urma, Doamne, multumesc ca prin jertfa Lui Isus Cristos de pe cruce, am trecut de sub blestem si am intrat in binecuvintarea lui Avraam pe care la-i binecuvintat in toate lucrurile: sanatate, inmultire, prosperitate, biruinta, favoare si prietenia Lui Dumnezeu. Amin.

marți, 6 iulie 2010

Chirurgie cardiovasculara

Spitalul "Marie Curie" vrea să facă o secţie de

chirurgie cardiovasculară
Ajuta o inima sa bata

Spitalului de copii Marie Curie din Capitală îi lipseşte un departament de cardio-chirurgie. Conducerea spitalului are nevoie de cel puţin 500 de mii de euro pentru a-l deschide. Medici, părinţi şi oameni simpli au început o campanie de strângere de fonduri.

Aproximativ 1000 de copii cu probleme cardiace grave se nasc anual în ţara noastră. Singura lor şansă este o intervenţie chirurgicală, însă în România există doar două departamente de cardiochirurgie: la Târgu Mureş şi la Cluj. Unii copii ajung acolo la timp iar alţii sunt duşi de părinţi în străinătate. Pentru cei care rămân în spitale, eforturile medicilor sunt, uneori, inutile pentru că în lipsa aparaturii de specialitate, unele inimi încetează să bată.

"Este imposibil pentru copiii care au afecţiuni cardiace din zona Munteniei, a Moldovei, pentru că nu există niciun departament de chirurgie cardiovasculară în aceste zone", a precizat Buzatu Daniel, manager Spitalul Marie Curie CAS.

Cei care vor să doneze au la dispoziţie conturile Asociaţiei Inima Copiilor, disponibile şi pe site-ul www.inimacopiilor.ro Tot acolo puteţi dona bani prin intermediul unui formular on-line. De asemenea, cu fiecare sms trimis la 858 contribuiţi cu 2 euro la strângerea sumei necesare.

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea sălilor de operaţie şi de terapie intensivă, a mobilierului şi a personalului medical. În fiecare an, peste 100 de mii de copii trec pragul spitalului, iar o treime dintre ei sunt internaţi.

articol preluat de pe realitatea.net

Ajutor pentru Teodora Dragomir(fetita lui Cristi Dragomir)Grupul Ierusalim

UPDATE TEODORA - 24 iunie 2010

Înainte de toate vreau să vă mulţumesc pentru rugăciunile înălţate către Domnul. El nu a rămas nepăsător şi a răspuns. Teodora este bine în momentul de faţă şi prin mila Stăpânului este acasă împreună cu noi. Starea ei este totuşi incertă deoarece diagnosticul medical este destul de grav şi practic îi anulează şansele la viaţă cel puţin din punct de vedere medical aşa stau lucrurile (este diagnosticată cu malformaţie genetică şi cardiacă). Fiecare zi trăită este o minune care ne arată faptul că mâna Domnului este peste ea.

Nu ştim ce ne rezerva viitorul; trebuie să ne limităm în mersul nostru doar la câte un pas. Dorim să facem intervenţia chirurgicală pentru malformaţia cardiacă însă statul român se pare că în condiţiile actuale de criză, nu mai alocă fonduri pentru operaţii în străinătate.

În momentul de faţă există câteva mii de copii cu malformaţii cardiace care, din nefericire trăiesc, precum Teodora, în perspectiva morţii deoarece nu există un spital de cardiologie pedriatrică în Romania. Operaţiile pot fi efectuate numai în străinătate (Germania, Austria etc…) iar pentru a putea efectua o astfel de intervenţie trebuie completat formularul E112 care asigură o subvenţie din partea statului român pentru intervenţia chirurgicală.

Cum statul a trecut pe măsuri de austeritate, fondurile care ar trebui să meargă înspre aceşti copii care au nevoie de operaţie sunt practic inexistente în felul acesta mii de copii fiind condamnaţi … la moarte deoarece părinţii nu pot plăti costurile necesare unei operaţii în străinătate (acestea ar putea ajunge de multe ori şi la peste 50.000 euro). În cazul Teodorei, intervenţia chirurgicală se ridică la aproximativ 35.000 euro bani pe care, va trebui să-i strângem prin forţe proprii şi tot pe cont propriu să mergem în străinătate la operaţie. Ceea ce face statul roman în acest moment cu copii născuţi cu malformaţii cardiace (vorbesc de domeniul acesta deoarece sunt direct confruntat cu el având în vedere problema fetiţei mele însă există multe probleme de sănătate cu care unii copii se nasc – malformaţii pulmonare, renale etc. – care de asemeni nu îşi găsesc soluţionarea în România şi necesită intervenţie de urgenţă în afara ţării) se numeşte genocid. Îndrăznesc să afirm asta având în vedere “grija pe care statul român” o acordă acestor micuţi.

Continuaţi să vă rugaţi pentru noi ca Domnul să ne călăuzească în luarea unor decizii luminate de Duhul Sfânt şi dacă va fi cu voia Lui, să putem strânge fondurile necesare pentru a putea efectua operaţia pe cord a Teodorei. Mulţumim celor care ne-au ajutat pâna acum şi ne rugăm ca Domnul să vă răsplătească dărnicia şi disponibilitatea de a ajuta.

Poze recente cu Teodora.

PRECIZARE 24.05.2010
Ma vad nevoit sa fac aceasta precizare datorita faptului ca exista persoane care se "indeletnicesc" cu alte preocupari nu tocmai biblice. Mentionez ca NU AM DELEGAT PE NIMENI SA STRANGA FONDURI PENTRU OPERATIA TEODOREI LA INIMA.
Singura varianta de donatie este cea facuta publica aici si anume cele 2 conturi deschise la BCR. Va sfatuiesc, in caz ca doriti sa faceti o donatie, tineti cont de faptul ca doar aceste 2 conturi sunt varianta oficiala de a ne ajuta, orice alta
varianta poate fi o maniera de a profita de necazul semenului.

CU RESPECT,
CHRISTIAN DRAGOMIR


Lidia Teodora Dragomir
Iubitii Domnului, vreau sa-mi cer scuze fata de aceea dintre voi care ati trimis mailuri si nu v-am raspuns. Motivul este unul intemeiat si de aceea va rog sa sprijiniti familia noastra in momentul acesta.
De 11 ani asteptam ca Domnul sa daruiasca familiei noastre un copil. Dupa 11 ani de asteptare, Domnul ne-a binecuvantat si in data de 05.04.2010 (a II-a zi de Paste) sotia a nascut o fetita frumoasa pe care o cheama Lidia-Teodora. A fost diagnosticata cu malformatie cardiaca complexa (DORV-DSA-DSV-PCA) si necesita operatie in Germania deoarece in Romania nu se fac operatii de felul acesta. Costurile se ridica undeva in jurul sumei de 30 mii de euro chiar mai mult decat atat.
Apelez la rugaciunile voastre si stiu ca EL va interveni si ne va ajuta. Avem credinta ca
nu ne va lasa si ca pana la urma vom iesi biruitori din aceasta incercare. Va rugam sa o purtati in rugaciunile voastre pe fetita noastra. Domnul Dumnezeu - ADONAI ELOHIM, sa va rasplateasca !
Ne rugam sa se adevereasca acest cuvant rostit
de profetul Isaia "...lumina ta va rãsãri ca zorile si vindecarea ta va încolti repede; neprihãnirea ta îti va merge înainte si slava Domnului te va însoti." - pentru fetita noastra Teodora.

Cu multumire, al vostru
Christian Dragomir

Pentru aceia dintre dvs. care vreti sa ne ajutati si din punct de vedere financiar, va punem la dispozitie 2 conturi unde puteti dona, dupa cum aveti posibilitatea si mai ales, dupa cum Domnul va pune pe inima.

Domnul Dumnzeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca ! Va multumim pentru ajutor.

CONTURI PENTRU
DONATII:

IN LEI: RO07RNCB0670004965080001

IN EURO: RO64RNCB0083004965080001

Nume titular cont: Maria Dragomir Nicolae Cristian

luni, 5 iulie 2010

Iata cum poti sa ajuti


A) Centre de colectare pentru donatii (pe judete):


  • Bucuresti - centre amplasate in sectoarele 4 si 6, de catre Prefectura Capitalei si primariile sectoarelor

- astazi (2 iulie), la ora 20.00, se va discuta alocarea unor fonduri din bugetul municipalitatii pentru ajutorarea sinistratilor din judetele afectate (in cadrul unei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti)

Unde:

In sectorul 2 a fost infiintat un centru temporar pe Aleea Circului, iar in sectorul 3 un centru pe Calea Dudeşti Pantelimon

6 corturi de colectare amplasate in sectorul 4 :

  • - la capatul liniei de tramvai 32,
  • - intrarea Sincai a Parcului Tineretului,
  • - statia de metrou Brancoveanu,
  • - Big Berceni,
  • - statia de metrou Piata Sudului
  • - Piata Progesul.

Sectorul 5: - in cladirea fostului sediu al Primariei (vis-a-vis de Cismigiu, pe Regina Elisabeta -> deja au fost amplasate sageti indrumatoare) – deschis intre 9 si 21.00, timp de o luna;

  • - Zona 13 septembrie – intersecţie cu str Petre Ispirescu
  • - Parcul Sebastian,
  • - intersectie Calea Rahovei cu Str. Teius
  • - Parcul Izvor;
  • - Piata Ferentari;
  • - Şoseaua Alexandriei (MC Donald’s),
  • - Parc Humulesti,
  • - Pieptanari – intrarea in parc,
  • - strada Toporasi intersectie cu soseaua Giurgiului,
  • - Centrul Sf Elena (Str Baicului nr 5A).

Magazinul Promod Liberty Center, Str. Progresului Nr. 151-171, Sect 5 (pentru sinsitratii din Dorohoi)

Primaria sectorului 6, prin (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) a deschis centrele urmatoare:

  • - la sediul Complexului de Servicii Sociale Sf. Nectarie,
  • - la Centrul pentru Copii cu Dizabilitati “Domnita Balasa”
  • - la sediul Directiei Protectia Copilului

Ce?: articole vestimentare, pături, incaltaminte, alimente neperisabile si bunuri, obiecte de stricta necesitate, electrocasnice in stare de functionare.

Cand?: Campania se va desfasura timp de doua saptamani.


Alba
  • Alba Iulia
Arad
  • Arad
Argeş
  • Piteşti
Bacău
  • Bacău
Bihor
  • Oradea
Bistriţa Năsăud
  • Bistriţa
Botoşani
  • Botoşani
Dorohoi - S.C. Conted S.A. Dorohoi, str. 1 Decembrie nr 8.

Braşov
  • Braşov
Brăila
  • Brăila
Buzău
  • Buzău
Caraş-Severin
  • Reşiţa
Călăraşi
  • Călăraşi
Cluj
  • Cluj Napoca
Unde: - 6 sedii ale primariilor de cartier
  1. - la cantina Primariei,
  2. - in Piata Mercur
  3. - la sediul Primariei din Piata Unirii.
Ce?: bani, alimente, mobilier, aparatura electrocasnica sau materiale de constructii.
Cand?: Cinci zile, de sambata (3 iulie) pana miercuri, intre orele 11.00-19.00 De asemenea, primaria a asigurat numarul de telefon 984, la care persoanele care doresc sa doneze mobilier isi pot anunta intentia. La data programata telefonic, se asigura transportul mobilierului de la domiciliul donatorului!

Constanţa
  • Constanţa Au fost amenajate patru centre pentru strangerea ajutoarelor. Consiliul Judetean Constanta a amplasat mai multe corturi militare unde se primesc donatiile din partea populatiei si agentilor economici.
  • Unde?: – pe strada Traian, langă intrarea la CJC, au fost amenajate două corturi militare cu program zilnic între orele 9.00 şi 20.00,
  • - pe Bulevardul Tomis in dreptul Teatrului Naţional de Opera si Balet, cu program zilnic intre orele 9.00 şi 18.00
  • - pe Bulevardul Mamaia 331A – Pavilionul Expoziţional – punct amenajat in incinta Pavilionului – program zilnic între orele 10.00 şi 20.00
Ce?: alimente neperisabile, haine, jucarii
Cand?: in cadrul programului mentionat mai sus * In cazul in care exista clujeni care nu se pot deplasa, o comisie a autoritatilor se va deplasa la ei acasa pentru a colecta ajutoarele. (conform viceprimarului Moisin)
Covasna
  • Sfântu Gheorghe
Dâmboviţa
  • Târgovişte
Dolj
  • Craiova
Galaţi
  • Galaţi
Giurgiu
  • Giurgiu
Gorj
  • Târgu Jiu
Harghita
  • Miercurea Ciuc
Hunedoara
  • Deva
Ialomiţa
  • Slobozia
Iaşi
  • Iaşi
Ilfov
  • Buftea
Maramureş
  • Baia Mare
Mehedinţi
  • Drobeta Turnu Severin: Prefectura Mehedinti a organizat o actiune de colectare a unor ajutoare umanitare prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta „Drobeta”
Unde?: Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, situat pe str. Dumitru Gheaţă Nr. 16 Ce: Centru pentru primirea si distribuirea ajutoarelor umanitare, donate sinistraţilor de institutii, operatori economici si persoane fizice.
Cand?: Incepand cu 2 iulie Mureş
  • Târgu Mureş : exista doua centre special amenajate cu sprijinul Jandarmeriei si al voluntarilor de la organizaţia „Salvaţi copiii” in parcările de la REAL şi PROMENADA MALL.
Ce? alimente neperisabile, materiale de constructii, imbracaminte, paturi si saltele.
Cand? Donatiile pot fi facute zilnic, de vineri – 2 iulie, pana joi – 08 iulie 2010, intre orele 8.00 si 20.00, inclusiv sambata si duminica.

Neamţ
  • Piatra Neamţ
Olt
  • Slatina
Prahova
  • Ploieşti
Satu Mare
  • Satu Mare se pot face donatii incepand de luni – 5 iulie si pana vineri – 9 iulie inclusiv, intre orele 10-18, la 5 centre:
1. Institutia Prefectului(Palatul Administrativ);
2. Comandamentul de Jandarmi – str.Ecaterina Teodoroiu, nr.1;
3. ONG Caritas – str.Delavrancea, nr.20;
4. ONG Crucea Rosie – str.Vlad Tepes, nr.3;
5. Depozitul de pe str.Gabriel Georgescu, nr.43.


Sălaj
  • Zalău
Sibiu
  • Sibiu
Suceava
  • SuceavaUniversitatea “Stefan cel Mare”, str. Universitatii nr. 13, cod 720229 ( Destinatie: Sinistratii din judetul Suceava)
Teleorman
  • Alexandria
Timiş
  • Timişoara
Tulcea
  • Tulcea
Vaslui
  • Vaslui
Vâlcea
  • Râmnicu Vâlcea
Unde?: Un cort a fost montat de reprezentantii primariei, in Scuarul Mircea cel Batran, iar altul de angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) in fata Prefecturii Valcea.
Ce?: Haine, bani, incaltaminte, alimente neperisabile, obiecte;
Cand?: Zilnic, intre 09.00 si 18.00. Cortul primariei ramane deschis pana pe 5 iulie, iar al ISU pana pe 26 iulie.

Vrancea
  • Focşani

De asemenea, se poate dona si in magazinele Real.


B) Adrese obtinute de la utilizatorii nostri:

  • TICU OVIDIU, Dorohoi, Str.Locomotivei nr. 9, judetul Botosani.
  • PULHAC STELIAN – str. Eugen Nicolau nr. 22 – Dorohoi, jud. Botosani
  • CHIRILA VASILE – str.Mandru Constantin nr. 11/A, Dorohoi, jud. Botosani
  • CRACIUN ARISTOTEL str. Mandru Constantin nr. 16, Dorohoi, jud. Botosani
  • BALAN CONSTANTIN, str. Mandru Constantin nr. 13 , Dorohoi, jud. Botosani
  • IACOB VASILE, str. Mandru Constantin nr. 18, Dorohoi , jud. Botosani
  • CHIRCHIOACA GHEORGHE, str. Locomotivei nr. 1 , Dorohoi, jud. Botosani.
  • Fam Gradinaru Teodor, str Locomotivei nr1, Dorohoi, jud. Botosani;
  • Fam Buhaceanu Constantin, str Locomotivei nr 5, Dorohoi, judBotosani;
  • Paraicu Dumitru, str Locomotivei nr 9,Dorohoi,jud Botosani;
  • Fam Mahu Iulian
  • Fam Sauca Petrica,
  • Fam Oboroceanu Toader,
  • Fam Schiopu Gabriela,
  • Fam Vatavu Dorica,
  • Fam Meza Adrian,
  • Fam Precob Gheorghe,
  • Fam Bita Gabriel.str Garii nr14,Dorohoi,jud Botosani.
  • Fam Epuras Mugurel.str George Enescu nr 106,Dorohoi,jud Botosani


C) Donatii de bani (teledon si in conturi bancar

e):

  • Teledon organizat de Realitatea TV si Unicef: Se pot dona 2 euro cu un SMS la 876 sau printr-un apel de pe telefonul fix, Romtelecom la numărul 0900 900 760. Serviciile sunt oferite gratuit, nu se percepe TVA. Liniile vor fi deschise pana pe data de 6 august 2010.
  • Donatii in contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Societe Generale: RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (menţionaţi cod 04). Codul SWIFT este: BRDEROBU . Alte donatii pot fi facute online pe site-ul Unicef.
  • Salvati Copiii Romania a deschis contul la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.
  • Asociatia Pro Botosani deschis la Reiffeisen Bank – Agentia Nicolae Iorga – contul – RO04 RZBR 0000 0600 1255 2994.
  • Fundatia “Mereu Aproape” a deschis la BRD-GSG-SMCC contur ile RO05BRDE450SV07295334500 (lei) si RO31BRDE450SV23761534500 (euro).
  • Crucea Rosie Romana a deschis la BRD – Agentia Piata Romana – conturile RO36BRDE410SV51618614100 (lei) si RO71BRDE410SV51618884100 (euro)
  • Patriarhia Romana a deschis la Banca Comerciala Romana, filiala Sector 4, conturile RO54RNCB0075004895030091(Lei), RO27RNCB0075004895030092(euro), si RO97RNCB0075004895030093(USD); cu mentiunea, “PENTRU SINISTRATI”:
  • Biserica Catolica a dechis la BCR contul RO78RNCB017503359236000, cu mentiunea “Colecta pentru sinistrati”.
  • Instituţia Prefectului Suceava a deschis la Trezoreria Municipiului Suceava contul RO 79 TREZ5915005XXX000165
  • Secretariatul General al Guvernului a deschis urmatoarele conturi la BCR sector 1: RO20RNCB0072049685380022 (lei), RO90RNCB0072049685380023 (euro) si RO63RNCB0072049685380024 (USD) . Destinatie: Donatii pentru sinistratii din judetele Baca

    u, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava.

(surse informare: Adevarul.ro; Cotidianul.ro; Realitatea.net;

http://www.manafu.ro/)

Pe masura ce vom afla de centre noi, le vom lista aici. Daca stiti centre amplasate in orasele voastre, spuneti-ni-le aici (comment).

Sa ne mobilizam, deci!