luni, 28 septembrie 2009

ZIUA MONDIALA DE RUGACIUNE PENTRU PACEA IERUSALIMULUI



Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Ps. 122:6
In fiecare an in prima duminica din luna Octombrie, mii de crestini se unesc in rugaciune pentru pacea Ierusalimului. Intanirile incepute in anul 2002 de catre Dr. Jack Hayford reunesc lideri evanghelici din Statele Unite si Israel si mii de mijlocitori din intreaga lume.


Anul acesta ZIUA MONDIALA DE RUGACIUNE PENTRU PACEA IERUSALIMULUI va avea loc pe 4 Octombrie 2009. Anul acesta peste 200.000 de biserici din 175 de tari vor lua parte la cea mai mare intalnire de rugaciune pentru pacea Ierusalimului. Peste 300 de milioane de credinciosi sunt asteptati sa ia parte in casele, familiile sau bisericile lor la acesta zi speciala de rugaciune pentru pacea Ierusalimului.
Viziunea aceste zile de rugaciune este sa constientizeze intreaga lume despre planul lui Dumnezeu cu Poporul Ales. Organizatori evenimentului considera ca rugaciunea in unitate a milioane de credinciosi va aduce o schimbare in evolutia poporului Israel.
In Romania, Canalul de Televiziune ALFA OMEGA TV sustine ZIUA MONDIALA DE RUGACIUNE PENTRU PACEA IERUSALIMULUI . ALFA OMEGA TV isi doreste ca majoritatea comunitatilor de crestini din tara noastra sa ia parte la acest evenimnet. De asemenea in saptamana 4 – 11 Octombrie 2009, ALFA OMEGA TV va difuza diferite documentare, filme, emisiuni sau conferinte care prezinta istoria si planul lui Dumnezeu legat de Israel.
Pentru mai multe detalii despre ZIUA MONDIALA DE RUGACIUNE PENTRU PACEA IERUSALIMULUI si cum va puteti implica biserica in acest proiect accesati
www.alfaomega.tv



Eveniment anuntat de: Ilioni Flavius pentru CrestinTotal.ro

Lacrimile Reginei

1Regi 10:1-13
Eu cred că regina din Seba l-a iubit pe Solomom, pentru că i-a spus tot ce avea pe inimă (v.3). Cumplită greşeală! Aştepta puţină dragoste, o privire caldă. Îi era ciudă şi pe slujitorii împăratului pentru că erau tot timpul aproape. Dar Solomon n-avea ochi pentru dragostea ei. Privirea lui era lipită de talanţii de aur, de pietrele scumpe, de mirodenii, toate cadouri costisitoare aduse de regină doar pentru el. Nu-l iubea doar pentru că era rege, ci pentru înţelepciunea lui, pentru poezia lui, pentru că era un om al păcii. Dar el privea doar la cadouri…
Alergăm toată ziua să ne astâmpărăm foamea sufletului, mâncând din pâinea amară a lucrurilor ce ne înconjoară. Aducem iubitelor noastre cu bucurie cauciucuri pentru iarnă, sobe electrice, dăruim vile şi maşini, uitând că nu poţi umple golul inimii ce se vrea iubită, cu râşniţe de cafea.
Trebuie un zâmbet, o atingere de mână, o floare, un cuvânt şoptit, pentru că iubirea, iubire cere.
Regina i-a dat cadouri şi a primit cadouri pentru că el, Solomon, nici
nu mai avea altceva de oferit. „Apoi ea s-a întors şi s-a dus în ţara ei cu slujitorii ei” (v.13)
Mai săracă şi mai tristă, chiar dacă a primit lucrurile pe care şi le-a dorit.
„Solomoane, chiar nu înţelegi că te iubesc ?”
Dar el nu înţelegea şi degeaba avea toată înţelepciunea de pe pământ dacă nu a putut să priceapă ce-i cu flacăra din ochii albaştrii şi plânşi ai reginei.



Vladimir Pustan

Asociatia Misiunea Exodus

Despre noi!
Motto: “Inceteaza sa mai visezi, treci la fapte!”

Asociatia Misiunea Exodus, este o organizatie cu statut non-profit, interconfesional, care activeaza pe plan national si international, oferind suport spiritual, moral, juridic si financiar, sub licenta acesteia, urmatoarelor departamente: Conducere, Surzi, Social, Tineret.

Aceasta viziune s-a nascut in anul 2004, iar doi ani mai tarziu, a fost pusa in aplicare sub autoritatea Creatorului, avand ca scop: propovaduirea Evangheliei, plantarea de biserici, urmarirea puritatii, consilierea spirituala si psihologica, si activitatile caritabile.

Totodata, s-au dezvoltat pana in prezent... in scop de auto-finantare, doua companii de succes.

- AVEO Production (casa de productie muzicala si editura)
- AME Shop (librarie crestina on-line) www.ameshop.ro

Cu alte cuvinte, prin aceste initiative incurajam fratii sa contribuie la alimentarea fondurilor de administrare ale activitatilor misionare si sociale, cumparand produsele noastre.


Proiecte pentru viitor:
- Casa de batrani.
- Centru de integrarea in societate a fostilor detinuti. (Munca la ferma prin programe sociale)
- Cafenea crestina (Mediu crestin de comunicare)
- Centru crestin Carmel (Biserica pentru rromi. Activitati sociale.)
- Camping-uri anuale pentru tineri si persoane cu dizabilitati. (De inchiriat pentru alte institutii)

Asociatia Misiunea Exodus: O.P. 10, C.P. 23Oradea, Romania



Tel.:+4 0259 411 600 Tel.: +4 0752 578 774

Asociatia "Misiunea Exodus"Cod fiscal: CIF 22874052



Cod IBAN RON: RO44 BTRL 0050 1205 H789 07XX

Cod IBAN EUR: RO19 BTRL 0050 4205 H789 07XX

Cod IBAN USD: RO68 BTRL 0050 2205 H789 07XX

Banca: Transilvania Oradea, Bihor.

Cod SWIFT: BTRLRO22BHA



Puterea de a ierta izvoraste la cruce


Să ierţi nu înseamnă să uiţi.

Să ierţi înseamnă să-ţi reaminteşti…

…că nimeni nu e perfect.
…că fiecare din noi se împiedică, chiar când ne dorim mai mult să stăm drept.
…că fiecare spunem lucruri, pe care ne-am fi dorit să nu le rostim niciodată.

Toţi uităm câteodată că a iubi e mai important decât a avea dreptate.

A ierta înseamnă să-ţi aminteşti cu adevărat…

…că omul e mult mai mult decât propriile greşeli,
…că adesea suntem mult mai buni şi mai înţelegători,
…că acceptând defectele altora, învătăm să le acceptăm şi pe ale noastre.
…că şansele sunt destul de mari ca în curând să avem nevoie noi înşine de iertare,
…că viaţa ne rezervă uneori împrejurări cărora cu greu le facem faţă.

A ierta înseamnă să ţii minte că ai în inima ta
puterea de a o lua de la capăt, iarăşi şi iarăşi…
Aşa că încearcă să ierţi, iarăşi şi iarăşi…

IARTA-MA!

marți, 22 septembrie 2009

" O noua zi - noi alegeri..."


Acum si numai acum este vremea sa fac unele alegeri... Si pentru ca in urma cu 2000 de ani Isus a urcat Calvarul, murind si in locul meu, sunt liber sa aleg. Astfel ca...
· ALEG sa iubesc...
Nici o imprejurare nu justifica ura, nici o nedreptate nu indreptateste amaraciunea. Aleg dragostea. Il voi iubi pe Dumnezeu si tot ce iubeste El.


· ALEG sa ma bucur... Il invit pe Dumnezeu sa fie Dumnezeul meu, sa domneasca peste orice imprejurare. Voi refuza sa privesc problemele ca altceva decat simple ocazii ce mi se ofera pentru a-L vedea pe Dumnezeu la lucru. Aleg sa ma bucur de El.


· ALEG sa raman in pace...
Voi trai ca un om care stie ca este iertat. Voi ierta la randul meu, ca sa



· ALEG sa fiu rabdator...
Voi trece cu privirea stangaciile altoara. In loc sa-i vorbesc de rau pe cei care ma supara, ii voi binecuvanta. In loc de a ma plange ca am de asteptat, Ii voi multumi lui Dumnezeu pentru clipele de asteptare in care ma pot ruga Lui. In loc sa reactionez in fata noilor sarcini, le voi indeplinii plin de bucurie si curaj.
· ALEG sa fiu bun cu cei din jurul meu...
Voi fi bun cu cei saraci, pentru ca sunt singuri. Bun si cu cei bogati, pentru ca sunt framantati de multe temeri. Si voi fi bun si cu cei rai fiindca exact asa S-a purtat Dumnezeu cu mine.
· ALEG sa fiu onest, sa fac binele...
Voi prefera sa raman sarac decat sa am un castig necinstit. Voi fi atent cu propiile mele greseli inainte de a acuza pe altcineva. Da, voi alege si astazi facerea de bine.


· ALEG sa raman credincios...
Astazi imi voi tine promisiunile. Datornicii mei nu vor regreta increderea pe care o au in mine. Asociatii mei nu imi vor pune la indoiala cuvantul. "Sotia mea" nu se va indoi de dragostea mea. Si copii mei nu se vor teme niciodata ca tatal lor nu va venii acasa.
· ALEG sa fiu bland...
Nimic nu se castiga cu adevarat prin forta pumnului. Da, voi alege blandetea. Daca imi voi ridica glasul, fie ca aceasta sa se intample numai pentru a-I aduce lauda lui Dumnezeu. Daca voi avea vreo pretentie, fie ca sa o am numai de la mine.
· ALEG sa ma stapanesc...
Sunt o fiinta spirituala. Refuz sa ingadui ca ceea ce va putrezi sa stapaneasca peste ceea ce este etern. Aleg stapanirea de sine. Voi fi beat numai de bucurie. Ma voi lasa cuprins de inflacararea pasiunii numai in credinta mea. Ma voi lasa influentat numai de Dumnezeu. Ma voi lasa invatat numai de Cristos.




ALEG STAPANIREA DE SINE. DRAGOSTEA, BUCURIA, PACEA, INDELUNGA RABDARE, BUNATATEA, FACEREA DE BINE, CREDINCIOSIA, BLANDETEA, STAPANIREA DE SINE...
Pe aceste le aleg pentru ziua de astazi. Daca voi reusi sa le urmaresc clipa de clipa, Ii voi aduce multumiri lui Dumnezeu. Daca voi fi infrant, voi cauta fata Lui in rugaciune. Iar cand ziua se va sfarsi, imi voi culca linistit capul pe perna si ma voi odihni dupa inca o zi in prezenta lui Dumnezeu.
MAX LUCADO

vineri, 18 septembrie 2009

NOI NE IUBIM CU ADEVARAT DUSMANII?


Mesajul Lui Dumnezeu la radio
Ascultătorii radio din Orientul Mijlociu

Mărturie: sunt implicat în transmisia radio creştină pentru multe dintre ţările musulmane. Câteodată audienţa are posibilitatea să facă comenzi pentru literatură creştină prin SMS, telefon sau orice mijloc scris. Totuşi, în unele ţări, pachetele cu Biblii sunt deseori oprite de securitate. Recent am telefonat unor persoane din zone retrase ale ţării unde nu aveam permisiunea să călătoresc în mod legal. I-am invitat să vină ei la mine pentru a evita să fim urmăriţi.

Întâlnirea cu prima persoană a fost foarte scurtă. A fost bucuros că m-a găsit. A primit o Biblie, dar era îngrijorat şi şi-a luat rămas bun foarte repede. Am stabilit să mă contacteze din nou dacă va avea nevoie de literatură creştină suplimentară sau dacă avea alte întrebări.

A doua persoană a venit, protejată fiind de întunericul nopţii, după o călătorie de patru ore pe bicicletă. A fost foarte entuziasmat de transmisia radio. Mi-a spus că doreşte să studieze mai profund despre religia creşină (şi mi s-a părut foarte sincer), aşa că i-am dat nu doar o Biblie si alte materiale de studiu, ci şi filmul despre Isus, precum şi alte filme creştine. Am stabilit că vom păstra legătura. După câteva luni de la prima noastră întâlnire, am revăzut-o pe cea de-a doua persoană. Mi-a cerut mai multe filme şi cărţi scrise de creştini. I-am putut da ceea ce mi-a cerut, dar şi mărturii ale altor musulmani ce s-au întors la Dumnezeu. Din nefericire, nu am avut timp pentru o discuţie personală. Este un credincios sau doar cineva care încă Îl caută pe Dumnezeu? Nu am putut să aflu răspunsul la această întrebare…de data aceasta.

Motive de rugăciune:

  • Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească în timpul conversaţiilor şi întâlnirilor cu ascultătorii radio interesaţi. Rugaţi-vă pentru întâlniri divine. Fapte 8:26-31
  • Rugaţi-vă ca ascultătorii interesaţi să poată primi Biblii, DVD-uri sau alte materiale, în ciuda urmăririlor securităţii.
  • Rugaţi-vă pentru membrii familiilor celor care Îl caută pe Dumnezeu care s-ar putea împotrivi ascultării cuvântului Lui Dumnezeu sau primirii Bibliilor sau altor materiale.

În amintirea lui Sergi

Sergi a început să îl urmeze pe Domnul Isus încă de când era în închisoare aproape de Dushanbe, Tajikistan, în 2002. atunci când a fost eliberat din închisoare şi-a întocmit un grup mic de ucenici într-o zonă din Tajikistan cu o populaţie de 200 000 de persoane, dar fără niciun credincios. Poliţia locală secretă l-a ameninţat şi i-a cerut să plece. Şi liderii musulmani locali l-au ameninţat şi i-au spus să plece. El a rămas.

Într-o seara în 2005, în timp ce se închina împreună cu soţia sa şi alţi doi credincioşi, nişte oameni înarmaţi au venit şi l-au împuşcat prin fereastră. Ceilalţi trei erau întinşi la podea şi au scăpat nevătămaţi, dar trupul lui Sergi a fost împuşcat de mai multe ori. Sergi a murit în timp ce îl onora pe Dumnezeu. El l-a urmat pe Isus pentru 3 ani.

Oamenii responsabili de moartea lui Sergi au fost arestaţi, iar acum sunt în închisoare, unde alţi credincioşi le-au demonstrat dragostea Lui Dumnezeu. Rugaţi-vă cu fraţii voştri din închisoare ca cei care au fost gata să ucidă pentru religia lor să îl cunoască pe Isus şi să înveţe să ierte şi să îşi iubească duşmanii.

Completat sub: 30 – days International


INVITATIE LA SCOALA DE CONSILIERE "ELLEL"


Dragi prieteni Ellel,
Va anuntam cu drag ca începem noul sezon de antrenament spiritual în toamna aceasta. Mai jos aveti toate detaliile!


organizeaza

SCOALA MODULARA ROMÂNEASCA "B" TIMISOARA

Datele si titlurile Scolii Modulare B:

Acceptare si apartenenta (partea a 2-a) => 2 - 3 octombrie 2009

Toti avem dorinta de a ni se da valoare si de a fi recunoscuti pentru ceea ce suntem. Când aceasta nevoie nu ne este împlinita, ne poate determina sa-i respingem pe ceilalti, pe noi însine si chiar pe Dumnezeu.

Slujirea de eliberare (partea a 2-a) => 13 - 14 noiembrie 2009

Învatatura biblica fundamentala pentru întelegerea slujirii de vindecare si eliberare. Subiectele acoperite includ: medicina alternativa, francmasonerie, secte si religii false.

Transformat prin înnoirea mintii => 11 - 12 decembrie 2009

Acest curs ofera raspunsuri biblice împotriva condamnarii, anxietatii, fricii si conflictului în care traiesc multi crestini.

Mânia - cum îi facem fata => 8 - 9 ianuarie 2010

Mânia este o emotie normala, care exprimata si folosita într-un mod dumnezeiesc ne poate motiva. Exprimata gresit ea poate ajunge sa ne controleze viata si provoace consecinte devastatoare.

Vindecarea victimelor accidentelor si traumelor => 12 - 13 februarie 2010

Accidentele si traumele pot cauza prejudicii nu doar trupului nostru, ci si duhului si sufletului, continuând sa ne afecteze viata mult timp dupa evenimentul produs. Acest curs ofera slujire de vindecare.

Pasi spre eliberarea de dependente => 12 - 13 martie 2010

Detii tu controlul vietii tale sau te simti ca un prizonier înlantuit de dependente? Acest curs de slujire este un punct de cotitura în viata multora, oferind speranta si sprijin celor care se lupta cu orice fel de dependente.

Cum facem fata stresului, anxietatii si epuizarii => 9 - 10 aprilie 2010

Acest curs prezinta o învatatura biblica, analizând adevarata pace care vine doar de la Dumnezeu. Examineaza cauzele initiale ale stresului si ne ajuta sa facem fata provocarilor vietii într-un mod sanatos.

Manipularea, controlul si abuzul => 7 - 8 mai 2010

Confuzie, manipulare si vinovatie? Acest curs ofera instruire celor care ajuta persoanele cu un stil de viata deprimant.

Relatiile corecte => 11 - 12 iunie 2010

Desi Dumnezeu ne-a creat sa avem relatii unii cu altii, relatiile noastre au adesea fisuri, putând deveni o sursa de durere si de stres. Acest curs ne ajuta sa depistam greselile si ne ofera învataturi practice pentru a ne îmbunatati sau restaura relatiile.

Locatie: Biserica Agape Timisoara

Calea Aradului 15A, Timisoara (vizavi de Iulius Mall, lânga BCR)

www.ellelromania.ro

contact@ellelromania.ro

Costul unui curs: 40 lei

Tel: 0731351445 Fax: 0359802318


joi, 17 septembrie 2009

Vocea Ta Doamne...


Omul a soptit: Doamne vorbeste-mi! Si o ciocarlie a inceput sa cante, Dar omul nu a auzit. Asa ca omul a strigat: Doamne vorbeste-mi! Si bubuitul tunetului a rasunat De la o margine a cerului la cealalta, Dar omul nu a ascultat. Omul a privit in jurul sau si a spus: Dumnezeule, da-mi voie sa Te vad! Si o stea a stralucit scanteietoare, Dar omul nu a observat-o. Si omul a strigat: Doamne, arata-mi o minune! Si o viata s-a nascut, Dar omul nu a stiut. Asa ca omul a strigat in disperare: Doamne, atinge-ma ca sa stiu ca esti aici! La care Dumnezeu s-a aplecat si l-a atins pe om. Insa omul a dat cu mana alungand fluturele si si-a vazut mai departe de drum. "Nu lasa sa-ti scape vreo binecuvantare, numai fiindca nu o primesti in felul in care o astepti tu"!

miercuri, 16 septembrie 2009

INVITATIE LA FORUMUL CONTINENTAL DE RUGACIUNE



FORUMUL DE RUGACIUNE CONTINENTAL

NOIEMBRIE 2009 - TIMISOARA



“Caci pamantul va fi plin de cunostinta salvei Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopar.” (Habacuc 2:14)


Dragi frati si surori,


Salutari sfinte in numele minunat al Domnului Isus Hristos!
Dorim sa va invitam sa par
ticipati la Forumul de Rugaciune Continental care va avea loc in zilele de 23-27 Noiembrie 2009 la Timisoara.
Ca urmare a impactului deosebit al Forumului de Rugaciune din Noiembrie 2008 dorim ca in acest an sa participe toti liderii de rugaciune din Continentul nostru si in special tineri
i.
Forumul de Rugaciune Continental se va desfasura in acest an in paralel si in interactiune cu Conferinta de Post si Rugaciune a Strajerilor din Romania.
Anticipam participarea a peste 100 de lideri de rugaciune de pe intregul Co
ntinent si din intreaga lume si a 2.500 de frati si surori din Romania.
Va fi un timp de ascultare in rugaciune a glasului Domnului si auzire a ceea ce El ne cere sa facem pentru Miscarea de Rugaciune Continetala. Noi credem ca Domnul va aduce vindecare si transformare continentului nostru pe m
asura ce noi stabilim legaturi de dragoste unii cu altii si mijlocim pentru natiunile noastre. Va fi un timp de cunoastere, de stabilire de legaturi intre lideri de rugaciune, intre frati si surori si intre retele de rugaciune. Va fi un timp de viziune pentru implinirea impreuna a Marii Trimiteri si de strategie pentru Trezirea care Transforma Continentul. Vom planifica impreuna evenimente internationale cum sunt: Ziua Mondiala de Rugaciune 2010 si Adunarea de Rugaciune Mondiala din 2010. Va fi un timp de de comunicare si de intelegere impreuna a problemelor globale pe care le intimpina in aceste zile Biserica, precum si impartasirea unor exemple concrete din miscarea de rugaciune mondiala si in special din continentul nostru.
Intelegem ca suntem in pragul unei mari Treziri Spirituale la nivelul Continentului dar in acelasi timp poporul Domnului are o disperata nevoie de mila si indurarea lui Dumnezeu. Credem ca este timpul potrivit ca inca odata sa aducem frati si surori din tot Continentul ca sa ne rugam impreuna, sa invatam unii de la altii si sa ne incurajam si sa ne intarim unii pe altii.
Un Forum de Rugaciune Con
tinental este un eveniment de rugaciune in unitate pentru trasfromarea holistica a regiunii si natiunilor care locuiesc in el. Este holistic pentru ca motivele de rugaciune sunt centrate pe problemele cu care se confrunta natiunile si intregul Contient in ceea ce priveste problemele spirituale, sociale, politice, economice sau ecologice. Aceste nevoi pot fi: conflictele etnice, razboaie, opresiunea politica si religioasa, coruptia in economie, exploatarea celor saraci, sau nevoia de inoire spirituala datorata diviziunilor si decaderii din biserici. Domnul promite in Scriptura interventia Sa directa pentru popoare pentru vindecare, iertare si restaurare (2Cronici 7:14, Isaia 41:17-20, Ez. 36-37, Apoc. 22:1-3)
Acest Forum este deschis tuturor liderilor si mijlocitorilor in rugaciune si in special pentru cei tineri. Accentuam participar
ea tinerilor pentru ca in multe natiuni Trezirea a inceput cu generatia tanara.

Daca doriti sa participati ar fi bine sa ajungeti la Timisoara in dimineata zilei de luni 23 Noiembrie 2009, orele 12:00 si sa planif
icati sa plecati in dupa amiaza zilei de vineri 27 Noiembrie 2009, dupa orele 14:00.

Intalnirile vor avea loc la Biserica Agape Calea Aradului 15A, Timisoara .


Inregistarile participantilor romani se vor face pana pe data de 15 Octombrie 2009 la fratii:

Costel Gherghely
tel 0766379026, email: gcostel3@gmail. com

Hantzu Iosif
tel 0722229992, e-mail: iosif
.hantzu@ gmail.com

Fiecare participant isi va rezolva problema cazarii si a meselor personal. Organizatorii va vor informa din timp asupra posibilitatilor de cazare la credinciosii din Timisoara , la hoteluri, pensiu
ni si organizatii crestine.
In intreaga lume Dumnezeu c
heama copiii Sai la rugaciune. Este un privilegiu sa facem parte din aceasta mare miscare spirituala.

Asteptam vesti de la dumneavoastra.
Cu dragoste in Domul Isus
Hristos,

Ian Cole, International Prayer Council, Coordonator Vestul Continentului

Ioan Peia, International Pra
yer Council, Coordonator Centrul si Estul Continentului

Daniel Matei, Pastor Biserica Agape

Ilie Popa si Nelu Demeter,
Miscarea de Rugaciune a Strajerilor din Romania.

Nu dispretui lucrurile mici


"Nu dispreţui lucrurile mici, o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face niciodată soarele: să lumineze noaptea!"