miercuri, 22 septembrie 2010

Locul femeii


Inca din vechime, diavolul a luptat sa intoarca oamenii impotriva locului in care Dumnezeu i-a asezat. A folosit si foloseste planuri diabolice, ceea ce bineinteles, il caracterizeaza, dar in special isi foloseste asiduu tertipurile pervertind locul femeii in familie. Dupa cum observam, in zilele noastre si nu numai, diavolul loveste in familii, pentru a distruge, pentru a aduce ura, egoismul…intr-un cuvant sa aduca IADUL in Institutia familiei , apoi in sufletul fiecarui partener. Diavolul lupta din rasputeri sa distruga familia in unicitatea si complexitatea ei de la Dumnezeu!

Odata, imparatul Ahasveros i-a lasat un mesaj imparatesei Vasti, prin oamenii lui , spunandu-I sa se infatiseze inaintea Imparatului . Ea, insa a refuzat. Imparatul a discutat cu oamenii sai acest lucru. Era o probabilitate ca comportamentul ei sa fie luat drept “exemplu” si astfel sotiile sa isi necinsteasca sotii: “si astfel lucrul acesta va da nastere la mult dispret si neintelegere”(Estera 1:17). Asa au dat decretul in ceea ce o privea pe imparateasa Vasti:”…Vasti nu va mai putea intra niciodata in prezenta imparatului Ahasveros, si ca demnitatea ei de imparateasa va fi data, de catre imparat, alteia, mai vrednica decat ea” (Estera 1:19). Acest decret s-a raspandit peste tot ca sa se stie ca:” toate sotiile le vor da cinste sotilor lor, de la cel mai mare pana la cel mai mic” (vs.20)si “…vestind ca barbatul este stapan in familia sa”(vs.21b).

Aceeasi razvratire, aceeasi mandrie, o intalnim si in zilele noastre, pentru ca diavolul a creat acea mentalitate, ca femeia e ceva mai slab, mai mic, mai incapabil decat barbatul. Extinderea feminismului a ajuns aproape peste tot, majoritatea femeilor calcand in picioare, injosind, lovind barbatii pentru propria afirmare si pentru a le ocupa locul cu orice pret.

Imi place mult atitudinea imparatului Ahasveros, astfel el a fost rasplatit cu o razboinica a luminii care a adus VIATA…cum spunea si imparatul:“ demnitatea ii va fi data alteia mai vrednica decat ea”. O femeie mult mai vrednica si inteleapta decat Vasti. E mai ferice de barbatul care are o femeie inteleapta decat de femeia care are un barbat intelept J.

“ Sotiilor , supuneti-va sotilor vostri ca Domnului, pentru ca sotul este capul sotiei, asa cum Cristos este capul Bisericii, trupul al Carui Mantuitor este El” Efeseni 5:22

“Sotilor, iubiti-va sotiile asa cum si-a iubit Cristos Biserica” Efeseni5:25

In zilele noastre parca e o competie nebuna intre barbat si femeie, si acesta competitie, e departe de planul lui Dumnezeu, atat pentru barbat cat si pentru femeie. Femeia, pe zi ce trece, tot mai mult vrea sa ii ia locul barbatului in fiecare domeniu. Astfel, cele mai multe familii ajung la divort.

A fi femeie e cel mai frumos dar, fiecare femeie e un punct din Dumnezeu, femeia e frumusete din Dumnezeu, e purtatoare de viata, e co-lucratoare cu Dumnezeu la aducerea vietii pe Pamant. Femeia e cea care are puterea de a construi sau a darama, de a aduce dezbinare sau a aduce pace in propria familie. Cred, ca de aceea diavolul distruge multe casnicii pentru ca, atat femeia cat si barbatul, intra in casnicie cu mult egoism :”pai mi se cuvine, de ce nu ma lasa , de ce nu imi da?”.Si nici femeia si nici barbatul, nu isi cunosc locul lor dat de Dumnezeu in casnicie: “sotiilor fiti supuse sotilor”; ”sotilor iubiti-va nevestele”. Aceasta insemnand ca femeia e sub protectia speciala a barbatului, si recunoscand protectia lui, in primul rand il cinsteste pe Dumnezeu, fiind un act de multumire la adresa lui Dumnezeu, pentru barbatul care I l-a daruit.

La fel e si in cazul barbatilor. Sotiile, fiind supuse sotilor lor, le recunoaste autoritatea data de Dumnezeu, si astfel ei primesc putere. Iar sotii isi iubesc sotiile asa cum Isus le-a poruncit si astfel , si ele primesc putere. E planul lui Dumnezeu pt fiecare sotie, sot si familie.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat acest dar minunat de a fi FEMEIE!!!!!

Ramona Ciobanu



Citeşte mai mult: http://www.flacarainchinarii.ro/foite/locul-femeii-nou-6641#ixzz10JvKRy5t

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu